fbpx

Weer examen in verband met bromfietscertificering

De afdeling Rijbewijzen, unit Bromfietscertificering, heeft haar eerstvolgende examen op maandag 25 juni. Belanghebbenden worden voor deelname aan dit examen opgeroepen zich vanaf nu te registreren.

Bromfietsers worden sinds maart in de gelegenheid gesteld zich te registreren voor het afleggen van het examen in verband met de bromfietscertificering. Met het staatsbesluit van 2017 nummer 119 is de certificering wettelijk vastgesteld.

In de wetgeving is opgenomen dat degenen die de leeftijd van 16 jaar hebben bereikt en wensen deel te nemen aan het verkeer als bromfietsbestuurder, zich moeten certificeren. Dit houdt in dat zij een theoretische toets met goed gevolgd moeten hebben doorlopen.

BEKIJK OOK
Strategische doelen in voorbereiding voor garanderen voedselzekerheid en voedselveiligheid

Elke deelnemer mag vooraf op de website van de politie www.politie.sr op de banner bromfietscertificaat klikken om het registratieformulier vooraf uit te printen en in te vullen. Hierdoor voorkomt de kandidaat een lange wachttijd op de afdeling Rijbewijzen.

Tot en met 11 december 2020 wordt eenieder in de gelegenheid gesteld zich te certificeren. Na deze datum zullen er maatregelen worden getroffen tegen degene die bij een eventuele verkeerscontrole niet over een certificaat beschikt.(GFC)