fbpx

Weer consternatie in NIS. Van Dijk-Silos verzoekt publiek Hoofdstembureau niet te storen

GFC NIEUWS- Voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB), Jennifer van Dijk-Silos, moest delen van het aanwezige publiek in het NIS waar het Hoofdstembureau Paramaribo is gehuisvest, dringend verzoeken om de leden niet te hinderen om hun werk te doen.
Zij moest hiertoe overgaan, omdat er weer consternatie ontstond, nadat leden van het Hoofdstembureau onder politiebegeleiding en toezicht van het OKB dozen met processen-verbaal die al verwerkt waren uit de hal brachten.
Van Dijk-Silos greep in en probeerde het publiek gerust te stellen door aan te geven dat er niets aan de hand is, maar dat de leden gewoon hun werk doen, zoals dat hoort. Zij legde de procedure uit en verzocht de mensen om niet onnodig onrustig te worden, omdat de officieuze resultaten van de verkiezingen al bekend zijn. “Er wordt helemaal niet gefraudeerd. De mensen doen gewoon hun werk”, benadrukte ze.
De OKB-voorzitter hekelt het dat de leden van het Hoofdstembureau hun werkzaamheden onder de huidige omstandigheden moeten uitvoeren. Zij riep de voorzitter van het Hoofdstembureau, Mike Nerkust, op om de leden niet te beperken in hun vrijheid, omdat het werk zo wordt gestagneerd. “Wat hier gebeurt, is uniek. Alles gebeurt transparant, maar u kunt uw leden niet verder beperken, omdat men steeds vanuit het publiek schreeuwt dat er gefraudeerd wordt. Laat de mensen hun werk doen,” verzocht zij de voorzitter.
Nerkust bedankte van Dijk-Silos voor de ondersteuning, maar de opmerking die hij daarna maakte, viel niet in goede aarde bij Stephano Biervliet alias Pakittow. “En als u Pakkitow live gaat en filmpjes plaatst zonder erbij te vermelden wat er precies gaande is, ga ik u uit de zaal verwijderen.”
Dit viel niet in goede aarde bij Biervliet die met stemverheffing vroeg wat hij had misdaan. “Zeg me wat ik heb misdaan”, herhaalde hij een paar keer en slingerde hem daarna een reeks vulgaire krachttermen naar het hoofd.
Enkele vrienden brachten Biervliet buiten de hal, zodat hij kon bedaren.

BEKIJK OOK
Voorbereiding Nationaal Beleidsplan Migratie in volle gang