Week opsluiting voor allen in Suriname die lockdown en coronaregels negeren

GFC NIEUWSREDACTIE- Er moet met spoed een noodwet worden aangenomen die het mogelijk maakt om alle personen in Suriname die de coronamaatregelen negeren, minsten een week vast te houden in het politiecentrum of elders.

Het blijkt dat een grote groep personen in ons land doelbewust weigert zich te houden aan de coronaregels. De tuchtmaatregelen die nu worden opgelegd aan overtreders werken onvoldoende. Overtreders moet daarom veel harder en langer worden aangepakt.

Dat stelt althans een bezorgde burger via  GFC Nieuws voor aan Surinaamse beleidsmakers.

Via e-mail beweert hij verder dat er in zijn omgeving talrijke landgenoten zijn die ook voorstander zijn van het op de meest korte termijn invoeren van strengere, zeer ingrijpende sancties. Zij ergeren zich volgens hem mateloos aan de zwakke bestraffingen die de overheid momenteel oplegt.

Deskundigen maar ook kritische burgers maken zich ernstige zorgen over het mogelijk binnenkomen van een nieuw soort coronavirus dat veel besmettelijker is. Deze virusstam zorgt in Engeland voor veel zieken, doden en ontwrichting van het leven en is zich al aan het verspreiden in diverse werelddelen.

Experts waarschuwen dat als deze nieuwe virusstam voet aan wal zet in Suriname, de gevolgen voor ons land desastreus kunnen zijn. Het is volgens hen nu een taak van een ieder om zijn of haar verantwoordelijk te nemen en alle regels in acht te nemen.