fbpx

We moeten president Chan Santokhi alle ondersteuning geven om uit deze smeerboel te komen

INGEZONDEN- We moeten onze nieuwe president Chan Santokhi  en vicepresident Ronnie Brunswijk alle mogelijke ondersteuning geven. Het is namelijk geen gemakkelijke taak die het volk hen heeft gegeven.

Tomba advertentie | GFC NieuwsOm Suriname weer uit de deze grote ellende, deze enorme smeerboel te trekken zal veel kunde, energie en motivatie kosten.  Ik denk dat onze gemeenschap nog niet goed heeft begrepen hoe groot de economische ravage is, die is achtergelaten. Ons land is leeggeplunderd, er is letterlijk geen cent meer over. Wij hebben net het meest corrupte decennium uit de Surinaamse politieke geschiedenis achter de rug!

Wij zitten zeer diep in de min en vastgeketend aan jarenlange torenhoge aflossingen van buitenlandse leningen.

De beste, meest intelligente president in de wereld kan niet toveren. Ook Santokhi  niet! Hij zal daarom moeten bezuinigen, de schroothoop opruimen en een nieuw fundament moeten bouwen. Hij heeft simpelweg geen andere opties.

Het is om die reden erg belangrijk dat ook wij als volk een handje meehelpen door de handen uit de mouwen te steken. Niet steeds zeuren over het beleid, maar werken en ondersteunen. Niet steeds rekenen op de overheid, maar zelf op allerlei manieren proberen te ondernemen en helpen.

BEKIJK OOK
Onderwijsminister Levens maakt onze kinderen lui

Begin te planten om kosten te besparen, loop of fiets vaker in plaats van de auto te nemen en benzine (geld) te verbranden. Kook en/of neem je eigen brood naar het werk in plaats van elke dag eten buiten je eigen voordeur te kopen. Drink water uit de kraan in plaats van allerlei dure en ongezonde frisdranken met kilo’s suiker erin. Leer budgetteren, neem slimmere beslissingen. 

Help mee uw buurt schoon te maken, geen vuil meer op straat en in de goten te gooien. Help ook onze infrastructuur op een redelijk niveau te houden en ga er niet vanuit dat de overheid alles moet doen.

President Santokhi  en vicepresident Brunswijk alleen kunnen Suriname niet uit de malaise halen! Wij zullen het samen moeten doen. Begin dus bij jezelf!

R. Pinas