“We moeten goed voor de aarde zorgen”

WWF nodigt samen met Unicef iedereen uit om zaterdag naar het Onafhankelijkheidsplein te komen. We staan dan samen stil om te beseffen dat er een aarde is en dat we er goed voor moeten zorgen.

Suriname staat niet alleen stil, miljoenen mensen wereldwijd geven op hetzelfde tijdstip een signaal af dat ze zich zorgen maken over de toekomst van onze aarde. Om dit te benadrukken gebruikt WWF voor Earth Hour de slogan #connect2earth.

Het belang van de aarde wordt tijdens deze viering van Earth Hour ook ondersteund door Staatsolie, Fernandes Bottling Company, Telesur, Energie Bedrijven Suriname, Basic One, Openbaar Groen en de Boy Scouts.

Dit jaar ligt het accent op het verminderen van het gebruik van single-use plastics; plastic dat slecht één keer gebruikt wordt en daarna weggegooid wordt.

Voorafgaand aan het evenement op 30 maart is er een educatie traject op scholen afgewerkt. De afgelopen 2 weken is met ruim 3500 leerlingen stilgestaan bij het klimaat.

Op VOJ-scholen in Paramaribo, Saramacca en Wanica zijn van petflessen wereldlichten gemaakt. Op MULO-scholen is op een creatieve manier gebrainstormd met de leerlingen en zijn er statements geformuleerd over het klimaat.

Wandelloop en Earth Hour event

Op 30 maart wordt er voorafgaand aan Earth Hour een wandelloop gehouden. Met de Giant Earth Ball wordt vanuit Weest Paraat door de binnenstad gelopen naar het Onafhankelijkheidsplein.

De wandelloop wordt begeleid door de Motor Surveillance Dienst. De padvinders spelen hierbij een belangrijke rol. Ook zal er een brassband zijn.

Het publiek zal op het Onafhankelijkheidsplein worden toegesproken door vertegenwoordigers van WWF, UNICEF, Staatsolie, SuReSur en minister Stephen Tsang van Handel Industrie en Toerisme.

Van 20:30 – 21:30 uur gaan de lichten uit en wordt gezamenlijk stil gestaan bij Earth Hour. Dit jaar is gekozen voor een andere opzet een ‘Aarde Concert’.

Het enige lichtpuntje tijdens Earth Hour zal dit podium zijn waar lokale artiesten zoals Rachidi Sanches, Crazy G, Benjamin Faya en PSYCHO hun betrokkenheid bij het beschermen van de aarde duidelijk zullen maken.

Overige berichten