fbpx

Waterpark Werehpai voor meer kinderplezier in Zoo

GFC NIEUWS- De kinderen van Suriname kunnen met de komst van een nieuwe mini waterpark, genaamd ‘Werehpai’, meer genieten in de Paramaribo Zoo.
Naast het bewonderen van de rotsformaties en heuvels, die het zicht van Kwamalasemutu nabootsen, kunnen kinderen buiten en door een tunnel wandelen, glijden en zwemmen. Daarnaast is er een keuken, zit- en sanitaire ruimte.
“Dit is een bijzonder moment. Mama fu Paramaribo Zoo heeft opnieuw ervoor zorg gedragen heel Suriname blij te maken, vooral de kinderen die afhankelijk zijn van een verpozing.” Dit gaf Richinel Trustfull aan tijdens zijn toespraak, die namens het bestuur van Paramaribo Zoo sprak. Behalve van het waterpark kunnen kinderen ook genieten van het educatiecentrum en de verschillende dieren.
Nadat de overdrachtsdocumenten getekend zijn door de First Lady Ingrid Bouterse-Waldring en het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) zijn de sleutels overgedragen.
De First Lady heeft in haar toespraak de oproep gedaan aan mensen, projecten ter ontwikkeling van Suriname te schrijven, welke middels de beschikbare fondsen, die de verschillende ambassades stellen, kunnen worden uitgevoerd. Vervolgens benadrukte zij dat samenwerking belangrijk is.
Dit project is aan het Bureau van First Lady aangeboden door Hesdy Mertowirio, die gespecialiseerd is in het namaken van rotsformaties en boomstronken. Het Koninkrijk van Marokko heeft een grant verstrekt ter realisatie van dit project.
OWT&C (directievoerder van dit project), het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Energie Bedrijven Suriname, de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij zijn enkele actoren die dit project hebben ondersteund. De First Lady bedankte alle partijen voor hun bijdrage.
Na de toespraken namen president Desiré Bouterse, de First Lady en aanwezigen een wandeling door het mini waterpark. Met een proost en het loslaten van ballonnen in de lucht, werd het Werehpai geopend verklaard.

BEKIJK OOK
SVB jeugdcompetities na twee jaar van start