fbpx
Waterloopkundige dienst OWT&C versterkt met een boot

De United Nations Development Programme (UNDP) is de Waterloopkundige dienst van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie, tegemoet gekomen met een boot met nodige attributen.

Deze zullen bij de verschillende onderzoekingen van de afdeling ingezet worden. De ceremoniële overhandiging werd gedaan door Alexis Armstrong vertegenwoordiger van de UNDP aan de minister van Openbare Werken Transport & Communicatie, Patrick Pengel.

Armand Amatali, hoofd van de afdeling Waterloopkundige dienst, is ingenomen met de komst van deze boot. Het doel van de afdeling is het beheersen, benutten en het beschermen van de wateren in Suriname. “We verzamelen gegevens op het gebied van wateronderzoekingen. Nu beschikt de afdeling over een extra boot die heel goed ingezet zal worden. Nu zijn het er twee wat veel voordelen voor de afdeling en het werk met zich zal mee nemen.”

Volgens minister Pengel zal deze aluminiumboot goed ingezet worden voor het verzamelen en digitaliseren van hydrologische metingen van de afdeling waterloopkundige dienst. De bewindsman gaf aan dat de afdeling met de komst van deze boot nu meer in staat zal zijn.

De afdeling had voorheen maar een boot ter beschikking. Men kan nu meer gebieden aandoen voor de uit te voeren werkzaamheden. Het gaat onder andere om metingen die allemaal te maken hebben met waterstanden, snelheden waarmee de wateren stijgen en of dalen en ook de kwaliteit van het water.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…