fbpx

Waterloopkundige dienst OWT&C versterkt met een boot

De United Nations Development Programme (UNDP) is de Waterloopkundige dienst van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie, tegemoet gekomen met een boot met nodige attributen.

Deze zullen bij de verschillende onderzoekingen van de afdeling ingezet worden. De ceremoniële overhandiging werd gedaan door Alexis Armstrong vertegenwoordiger van de UNDP aan de minister van Openbare Werken Transport & Communicatie, Patrick Pengel.

Armand Amatali, hoofd van de afdeling Waterloopkundige dienst, is ingenomen met de komst van deze boot. Het doel van de afdeling is het beheersen, benutten en het beschermen van de wateren in Suriname. “We verzamelen gegevens op het gebied van wateronderzoekingen. Nu beschikt de afdeling over een extra boot die heel goed ingezet zal worden. Nu zijn het er twee wat veel voordelen voor de afdeling en het werk met zich zal mee nemen.”

BEKIJK OOK
Sewdien naar IICA-meeting in Costa Rica

Volgens minister Pengel zal deze aluminiumboot goed ingezet worden voor het verzamelen en digitaliseren van hydrologische metingen van de afdeling waterloopkundige dienst. De bewindsman gaf aan dat de afdeling met de komst van deze boot nu meer in staat zal zijn.

De afdeling had voorheen maar een boot ter beschikking. Men kan nu meer gebieden aandoen voor de uit te voeren werkzaamheden. Het gaat onder andere om metingen die allemaal te maken hebben met waterstanden, snelheden waarmee de wateren stijgen en of dalen en ook de kwaliteit van het water.