Waterkant moet visitekaartje Commewijne worden

GFC NIEUWS- De waterkant van Commewijne moet het visitekaartje van het district worden.
Zowel dit gedeelte op Meerzorg als het nabijgelegen Veerplein verdient een adequate aanpak. Ann Sadi, voorzitter van de belangenorganisatie boothouders Meerzorg-Paramaribo en districtscommissaris Ajaikoemar Kali zetten zich samen met de belangenorganisatie, particuliere ondernemers en de desbetreffende ministeries in om het geheel aantrekkelijker te maken.
De aanmeersteiger die enige tijd geleden was aangevaren is intussen hersteld, maar Sadi meent dat het niet hierbij moet blijven.
Sadi zegt dat de bewoners van het district samen met de autoriteiten, te weten Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en het directoraat Openbaar Groen altijd een bijdrage hebben geleverd om de aanmeersteiger in goede staat te houden.
De steiger is echter onderhevig aan het getij en slijtage. Door de recente aanvaring begaf èèn van steunbalken het, waarna boothouders, het bestuur, RO, OWT&C en een Chinese winkelier de handen ineen hebben geslagen om de schade te herstellen.
Zowel Sadi als burgervader Kali rekent uit dat dagelijks ongeveer 3000 personen gebruik maken van de aanloopbrug, waaronder schoolgaanden, werkenden, marktverkopers en toeristen. Het gaat om mensen die geen gebruik maken van de Jules Wijdenboschbrug, maar onder meer van particuliere bussen, zoals die van het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB). Bij het Veerplein is het dagelijks dan ook een gaan en komen van personen.
Sadi zegt dat de ministeries altijd ondersteuning geven wanneer het gaat om het uitvoeren van projecten in het district. Ze benadrukt dat ook de aanpak van de faciliteiten op Meerzorg die ondersteuning genieten.
Sadi ziet de waterkant ooit het visitekaartje van het district worden. Volgens haar werkt het totale bestuur van de boothoudersorganisatie eraan om deze droom te verwezenlijken. De aanpak beperkt zich niet alleen tot Meerzorg.
De boothoudersorganisatie heeft het voor elkaar kunnen krijgen dat er twee lampen, die werken op zonne-energie, zijn geplaatst bij de aanmeersteiger op Meerzorg en Mariënburg. Sadi wijst erop dat ook bij het laatste het een dagelijks personenverkeer is. Ze zegt dat het ministerie van OWT&C zich ten volle inzet de steiger in goede staat te houden.
Districtscommissaris Kali vult aan dat ook op Baka Sroisi te Nieuw-Amsterdam de steiger is hersteld. Het ligt in de bedoeling ook overige aanmeersteigers aan te pakken.
Sadi legt uit dat in geheel Commewijne tal van projecten door de regering worden uitgevoerd. “We kunnen niet ontevreden zijn, de regering doet er alles aan om overal in het land met de weinige middelen wat te doen voor de gemeenschap.”

Overige berichten