fbpx
Facebook Pagelike Widget

Wat wil je worden?

Door Tania Velthuizen

Dit was de vraag die ik stelde aan leerlingen van de Kapitein Mangoschool te Semoisi aan de Boven Surinamerivier.

Tijdens het bezoek van ‘Pejego? Tour’ met toeristen, aan Semoisie, brachten wij een bezoek aan alle klassen van deze lagere school. Gepakt en gezakt met mappen, kleurtjes en wereldkaarten gingen wij van klas naar klas.

Alleen degenen met een 10 voor de laatste repetitie kregen een cadeautje. Als dank zongen de kinderen liedjes waarvan mijn favoriet was ‘Grantangi Gi Masra’.

In de hogere klassen: 4, 5 en 6, hoopte ik dat zij mij op de wereldkaart konden aanwijzen waar Duitsland en Canada lagen (plaatsen waar de toeristen vandaan komen), helaas had ik te hoog gegrepen….. Nederland aanwijzen ging gelukkig wel goed!

Op mijn vraag: wat wil je worden, kregen wij de volgende antwoorden:

Juffrouw en politieagent, heel populair: hopelijk hebben we over 10 jaar geen gebrek aan juffrouwen (meer) in het binnenland!

Een leerling wilde dokter worden en het meest populaire was president van Suriname worden, assembleelid was het minst populaire….

Op de vraag van de leerlingen wat ik ben geworden, antwoordde ik jurist, maar in mijn hart wil ik heel graag een leidinggevende functie op het gebied van toerisme in Suriname.

Er is zoveel te doen in Suriname maar ook heel veel van onze historie gaat helaas verloren in naam van modernisatie.

Wat is een volk dat zijn geschiedenis niet kent?

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.