Wat ik direct zou doen als ik president Santokhi zou zijn en besmet was met het coronavirus

Ik zou geen moment aarzelen om met alleen mijn zwembroek aan in de zon te gaan liggen om zo mijn vitamine D- niveau naar nog hoger niveau te brengen. Additioneel zou ik een hoge dosis vitamine D3 in capsulevorm innemen.

De eerste dag desnoods 50.000 IU  tot 100.000 IU vitamine D3 en alle dagen erna een capsule van 10.000 IU. Alle gerandomiseerde onafhankelijke onderzoeken van de laatste 10 jaar tonen ontwijfelbaar de beschermende en modulerende effecten van D3 op het immuunsysteem.

2. Een andere stap die ik acuut zou ondernemen is het dagelijks innemen van een hoge dosis Liposomale vitamine C. Ongeveer 3 tot 5 gram, verdeeld over de dag.

Liposomale vitamine C wordt 6 keer beter geabsorbeerd in vergelijking met de traditionele/eenvoudige vitamine C en blijft bovendien ook veel langer actief in het lichaam. Nadat de besmetting is overwonnen kan overgegaan worden op een lagere dagdosering van Liposomale C, 1 gram is al ideaal.

3. Het dagelijks innemen van minstens 100 mg Zink citraat, picolinaat of orotaat zou tot ik weer helemaal opgeknapt ben zeker onderdeel zijn van mijn protocol.

4. De zinkinname zou ik combineren met Quercetine, 500 mg 2 x daags. Voldoende studies hebben de anti- virale en gezonde werking van deze krachtige anti- oxidant aangetoond. Daarenboven verbetert Quercetine de werking en opname van zink.

5. Wat beslist niet zou mogen ontbreken in mijn behandelprotocol is het anti- parasietenmiddel Ivermectine. Dit veilig geneesmiddel wordt al jaren met succes voor andere klachten gebruikt en kan in Suriname gemaakt worden door apotheek Soma.

Er zijn een aantal gerandomiseerde onderzoekingen die de positieve werking hebben aangetoond. Mede door grote inzet van Dr. Paul Marik en Dr .Pierre Kory die veel data hebben gepresenteerd aan de WHO en NIH werd de recommandatie van Ivermectine bij de behandeling van COVID-19 recent opgewaardeerd.

Het is de verwachting dat deze aanbeveling verder zal worden opgewaardeerd. Belangrijk bijkomend aspect is dat er ook veel ‘anecdotal evidence’ bestaat. De dosering van Ivermectine is gebaseerd op het lichaamsgewicht.

Uiteraard zijn er nog tal van andere stappen die ondernomen kunnen worden om het genezingsproces te helpen stimuleren, zoals voldoende slapen, gezond eten en drinken, stress reduceren, saunabezoek en dagelijks voldoende lopen in de buitenlucht.

P. Peterson, Ph.D.

Overige berichten