fbpx
Warsha Torilal-Sardjoe honorair consul van Finland in Suriname

De minister van Buitenlandse Zaken (Buza), Yldiz Pollack-Beighle, heeft het benoemingsbrevet voor honorair consulvan Finland in Suriname aan Warsha Torilal-Sardjoe overhandigd.

Dit heeft volgens Buza plaatsgevonden in het kader van het uitdiepen en versterken van de bilaterale relaties met de bevriende landen.

Torilal-Sardjoe volgt haar vader Dilipkumar Sardjoe, die sinds 2012 deze functie heeft gedragen, op.

Tijdens het kennismakingsbezoek heeft de minister de hoop uitgesproken dat de nieuw aangestelde honorair consul van Finland zal voortborduren op de reeds bestaande, goede relaties zoals ontwikkeld door de voormalige honorair consul en verdere diepgang zal geven aan de samenwerkingsrelatie tussen Suriname en Finland als gelijkgerichte partners om mee samen te werken, zowel bilateraal, regionaal als multilateraal. In dit kader zijn enkele samenwerkingsgebieden genoemd: klimaatverandering, bosbouw, handel en toerisme.

Een honorair consul wordt door de bilaterale partner geïdentificeerd en functioneert binnen het raamwerk van de Conventie van Wenen voor Consulaire Betrekkingen.

Honorair consuls kunnen een belangrijke bijdrage leveren in de ontwikkeling van samenwerkingsrelaties tussen landen met name bij de implementatie van de nationale ontwikkelingsdoelen op economisch (investeerders aantrekken), wetenschappelijke, cultureel en toeristisch gebied.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)