fbpx

Wapperende mammoetvlaggen op weg naar Srefidensi

GFC NIEUWS- Velen staan verbouwereerd te kijken op de diverse locaties waar de mammoetvlaggen in stijl worden gehesen door militairen.

Typische militaire kreten zoals `Geeft acht`, `In de houding` en anderen kleurden de vrijdagmorgen bij de vlaggenmasten voor het Franklin Essedgebouw, rotonde van `t Hogeruysstraat, afslag naar Johan Adolf Pengel International Airport en tegenover de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij aan de Lachmonstraat.

De vlaggen worden door de Wegenautoriteit op hoogtijdagen gehesen, deze keer in verband met 44 jaar onafhankelijkheid van de Republiek Suriname op 25 november.

BEKIJK OOK
31-jarige vrouw aangehouden voor verzenden drugs in pakket

Los van het Nationaal Leger is het Korps Politie Suriname de andere partner van de Wegenautoriteit bij dit vlaggenproject.

De Motor Surveillance Dienst van het KPS zorgt voor een vlotte verplaatsing van de cologne naar de diverse vlaggenmasten en het stilleggen van het verkeer in de directe omgeving gedurende de ceremonies.

De mammoetvlaggen die het nationalistisch gevoel moeten helpen bevorderen zullen 14 kalenderdagen blijven wapperen, in de periode van 15 november tot en met 29 november.