fbpx
unnamed 1 | GFC

Wanneer gaat de president de ministers reshuffelen of een zakenkabinet installeren?

INGEZONDEN In mijn vorig artikel “Waarom gaat alles fout bij deze regering?” heb ik geprobeerd aan te geven waarom het Surinaamse volk zo ontevreden is over de huidige regering, wat er allemaal verkeert gaat in het land en hoe het beter zou moeten.

Helaas is dit mij niet in dank afgenomen en ben ik door de VHP op rancuneuze wijze onderuit gehaald. Dit weerhoudt me echter niet om mijn visie te blijven geven in het belang van een beter Suriname.

Voor de verkiezingen zei Chan Santokhi: “Wij gaan het land redden en Suriname binnen 200 dagen uit de crisis halen” en nu na 200 dagen heeft VHP slechts enkele zaken gerealiseerd die vooral ten goede komen aan Oost-Suriname. We weten allemaal waarom.

De echte belangrijke zaken zoals verlaging en stabilisering van de koers, aantrekken van buitenlandse investeerders, werkgelegenheid in de exportgerichte productiesector creëren, afslanken van het overheidsapparaat, verlaging van de prijzen, educatie van jongeren op het gebied van innovatie en olie en gas en reductie van criminaliteit schijnen helaas maar niet te lukken.

Dit heeft vooral te maken met de innovativiteit, creativiteit, integriteit en visionaire daadkracht van de president en het team van ministers.

OOK INTERESSANT
Diaspora Instituut Nederland opnieuw geïnstalleerd

Vrijwel alle belangrijke ministers hebben tot nu toe benedenmaats gepresteerd.

Is het daarom geen tijd om deze ministers te reshuffelen of gaat men hiermee wachten tot 2025 totdat de schade veel groter is?

Er lopen zoveel topdeskundigen in Suriname rond die het veel beter zouden kunnen doen.

Nu gebleken is dat deze VHP-regering niet in staat is het land effectief te managen, is het misschien geen tijd om een zakenkabinet te installeren om het land te redden?

Het Surinaamse volk verdient een beter leven en het mag niet uitmaken welke partijen of individuen dit kunnen realiseren, zolang het maar gebeurt.

Met de juiste mensen met de juiste skillset, attitude, integriteit en mindset is dit eenvoudig realiseren; mensen met een hoge integriteit en een kleine ego.

Prof.Dr.Ir. Hubert Rampersad

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Suriname is helaas nergens goed in en dat zal voorlopig ook zo blijven