‘Wanneer de vlag halfstok hangt, laat ons land het hoofd hangen’

Na het drama in de Amerikaanse stad Orlando (Florida) bepaalde president Barack Obama dat de vlag op alle federale gebouwen halfstok moest worden gehangen.

Commissaris Tucker Dorsey van Baldwin County in Alabama weigert echter mee te doen aan dit eerbetoon. In zijn county blijft de vlag fier in top, net als na de schietpartij van Sandy Hook in 2012 of de terroristische aanslagen vorig jaar in Parijs en San Bernardino (Californië).

Dorsey zei op Facebook dat een schietpartij of terreuraanslag “geen geldige omstandigheid of herdenking is zoals gespecificeerd in de Amerikaanse vlaggencode.”

Maar het ging Dorsey om meer: “Wanneer de vlag halfstok hangt, laat ons land figuurlijk het hoofd hangen. En eerlijk gezegd ben ik niet van plan mijn hoofd te laten hangen als gevolg van een terroristische aanslag tegen ons volk en onze bondgenoten”, schreef hij.

“Ik ben niet bereid het hoofd te laten hangen omdat het kwade schiet op een kerk een school of een bioscoop. Wij hebben meer nodig dan een gebaar als antwoord.”

“Ik wil dat wij, als Amerikanen, rechtop staan, moedig, en terugvechten tegen de krachten van het kwade, en laten wij vechten alsof wij van plan zijn te winnen.”

Overige berichten