fbpx

Wannabee-moordenares die Obama dood wilde, verraden door kattenhaar

De vrouw die een bompakket stuurde naar Barack Obama werd gesnapt doordat in het pakket een haartje werd gevonden dat overeenkwam met het haar van een van haar poezen.

Julia Poff stuurde in 2016 pakketjes met explosieven naar de voormalige president van de Verenigde Staten en naar Greg Abbott, gouverneur van Texas. Ook de dienst Sociale Zekerheid in Baltimore kreeg post.

Abbott ontsnapte aan de dood doordat hij het pakje niet opende zoals Poff dat had voorzien.

Tijdens de rechtszaak tegen Poff bleek dat zij een groot aantal beginnersfouten had gemaakt. In elk pakket vonden onderzoekers van de FBI dezelfde kattenharen.

Een van de pakketten zat in een hergebruikte doos die ooit naar Poff was gestuurd: het etiket met daarop haar naam zat nog op de doos.

De sigarettendoos die was gebruikt om de bom te maken, had een stempel waarmee de winkel waar hij was gekocht kon worden geïdentificeerd – en via haar bankrekening kon worden achterhaald dat Poff in dezelfde winkel sigaretten had gekocht.

Poff wilde gouverneur Abbott dood omdat zij vond dat het zijn schuld was dat haar ex-man haar financieel niet ondersteunde. En aan Obama had zij gewoon de pest.