fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Wanhopige werkers vragen vp Brunswijk aandacht voor hun rechtspositie

GFC NIEUWS- Vandaag is op het kabinet van de vicepresident een petitie overhandigd aan de vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk met betrekking tot de recent in dienst genomen werknemers bij de overheid.
De indieners vroegen de vp te bemiddelen in de ontstane situatie. In de petitie geven zij verder aan reeds maanden werkzaam te zijn bij de verschillende ministeries, maar nog geen loon te hebben ontvangen.
Ook hebben zij momenteel geen zekerheid met betrekking tot hun rechtspositie en worden ze met ontslag bedreigd. Voorts maakt de Covid-19- situatie dat zij het nog moeilijker hebben. De petitie werd ingediend door de vertegenwoordiger van de groep, Edwin Irion. Zij gaven aan op te komen voor een veel grotere groep uit Commewijne.
De vp gaf aan dat de regering haar verantwoordelijkheid kent en dat er ten aanzien van deze kwestie over de gehele linie onderzoek wordt gedaan door de onlangs geïnstalleerde presidentiële commissie “Toetsing Rechtspositionele Aangelegenheden”. Hij benadrukte verder dat de werknemers zich ervan bewust moeten zijn dat de regering pas in staat is werknemers in dienst te nemen of aan te houden, indien de staatsbegroting dat toelaat.

OOK INTERESSANT
Roadblocks opgevoerd voor veiligheidshandhaving