fbpx
Facebook Pagelike Widget

Wanhopige werkers vragen vp Brunswijk aandacht voor hun rechtspositie

GFC NIEUWS- Vandaag is op het kabinet van de vicepresident een petitie overhandigd aan de vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk met betrekking tot de recent in dienst genomen werknemers bij de overheid.

De indieners vroegen de vp te bemiddelen in de ontstane situatie. In de petitie geven zij verder aan reeds maanden werkzaam te zijn bij de verschillende ministeries, maar nog geen loon te hebben ontvangen.

Ook hebben zij momenteel geen zekerheid met betrekking tot hun rechtspositie en worden ze met ontslag bedreigd. Voorts maakt de Covid-19- situatie dat zij het nog moeilijker hebben. De petitie werd ingediend door de vertegenwoordiger van de groep, Edwin Irion. Zij gaven aan op te komen voor een veel grotere groep uit Commewijne.

De vp gaf aan dat de regering haar verantwoordelijkheid kent en dat er ten aanzien van deze kwestie over de gehele linie onderzoek wordt gedaan door de onlangs geïnstalleerde presidentiële commissie “Toetsing Rechtspositionele Aangelegenheden”. Hij benadrukte verder dat de werknemers zich ervan bewust moeten zijn dat de regering pas in staat is werknemers in dienst te nemen of aan te houden, indien de staatsbegroting dat toelaat.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…