fbpx

Wanhopige moeder gooit kind (3) uit brandend gebouw en gaat terug om dochter te redden

GFC NIEUWS- Een ex-Amerikaanse voetbalspeler alsook ex-marinier heeft op spectaculaire wijze een kleuter gevangen toen die door zijn moeder uit een brandend gebouw werd gegooid.

De 28-jarige Philip Blanks hoorde vorige week vrijdag rumoer buiten zijn appartement in het Amerikaanse Arizona en ging naar buiten om te kijken wat er aan de hand was.

Enkele momenten nadat hij zag hoe het naburig appartementsgebouw in lichterlaaie stond, werd er een kleuter uit het raam van het brandende appartement gegooid. Dankzij Blanks’ atletische reflexen ving hij het kind als bij wonder op. “Het was gewoon een instinct”, klinkt het. “Ik zag dat de andere man bij me hem niet zou vangen, dus ik kwam tussen.”

OOK INTERESSANT
Stichting Belvosur steunt kansarme kinderen in Suriname

De kleuter, Jamison, werd uit het raam gegooid als laatste reddingsactie van zijn moeder, Rachel Long, die helaas het leven liet bij de brand toen ze haar dochter probeerde te redden.

“Zij is de echte heldin van het verhaal omdat ze de ultieme opoffering maakte om haar kinderen te redden”, zegt redder in nood Blanks. Kleuter Jamison en zus maken het intussen goed.