fbpx
Wanhopige moeder gooit kind (3) uit brandend gebouw en gaat terug om dochter te redden

GFC NIEUWS- Een ex-Amerikaanse voetbalspeler alsook ex-marinier heeft op spectaculaire wijze een kleuter gevangen toen die door zijn moeder uit een brandend gebouw werd gegooid.

De 28-jarige Philip Blanks hoorde vorige week vrijdag rumoer buiten zijn appartement in het Amerikaanse Arizona en ging naar buiten om te kijken wat er aan de hand was.

Enkele momenten nadat hij zag hoe het naburig appartementsgebouw in lichterlaaie stond, werd er een kleuter uit het raam van het brandende appartement gegooid. Dankzij Blanks’ atletische reflexen ving hij het kind als bij wonder op. “Het was gewoon een instinct”, klinkt het. “Ik zag dat de andere man bij me hem niet zou vangen, dus ik kwam tussen.”

De kleuter, Jamison, werd uit het raam gegooid als laatste reddingsactie van zijn moeder, Rachel Long, die helaas het leven liet bij de brand toen ze haar dochter probeerde te redden.

“Zij is de echte heldin van het verhaal omdat ze de ultieme opoffering maakte om haar kinderen te redden”, zegt redder in nood Blanks. Kleuter Jamison en zus maken het intussen goed.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.