fbpx

Wandelloop voor aandacht mens met een beperking succesvol

Om aandacht te vragen voor de groep mensen met een beperking in Suriname, organiseerde het Medisch Opvoedkundig Bureau (MOB) een wandelloop zaterdag bij het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG).

Het hoofd van het MOB, Celsius Vieira, is helemaal overdonderd door de grote deelname van deze groep. Haast alle organisaties betrokken bij de zorg voor de mens met een beperking, participeerden.

Aan het woord kwamen de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Andre Misiekaba, de waarnemend directeur van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun, en de waarnemend directeur van Jeugdzaken, Ricardo Pollard. Allen wezen op de noodzaak om deze groep Surinamers gelijke kansen te geven en niet te kijken naar hun beperkingen, maar naar hun talenten.

Als voorbeeld hiervan wees Vieira naar het spandoek dat speciaal voor deze gelegenheid is gemaakt door derde jaars pupil van het Speciaal Onderwijs verbonden aan de Ilse Labadie Stichting, Sarafina Mona Lisa Strijdhaftig.

Voor de loop zijn er nog ballonnen opgelaten door de assembleeleden Carl Breeveld en collega Dew Sharman.

Onder muzikale begeleiding van de Militair Kapel en enkele individuele drummers is de loop aangevangen en voortgezet via de Rode Kruislaan, Herman Snostraat, Albergastraat, Gravenberchstraat en terug via de Rode Kruislaan.