fbpx
Wandel- en Trimloop RO aangehouden

GFC NIEUWS- De wandel- en trimloop ter gelegenheid van het vijftig jarig bestaan van het Ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) is tot nader order ‘on hold’ gezet.

De loop zou op zaterdag 4 april plaatsvinden, laat de voorzitter van de Jubileumcommissie, Jennyfer Jozefzoon – Wachter, weten.

Met het aanhouden van de loop geeft het ministerie gehoor aan de dringende oproep van de autoriteiten om sociale bijeenkomsten van 100 en meer mensen na te laten.

Het verbod op samenkomsten is een van de maatregelen die de overheid heeft genomen in een poging het risico van besmetting van het coronavirus (Covid-19) van mens-op-mens te beperken. Tot en met woensdag 18 maart hadden zich al ongeveer 600 personen geregistreerd.

De commissievoorzitter zegt dat alle voorbereidingen al zijn getroffen en dat de loop sowieso kan plaatsvinden, zodra de situatie in het land zich normaliseert.

‘Als de Raad van Ministers de stringente maatregelen opheft, kan er samen met de politie worden nagegaan hoe de wandelloop voortgang te laten vinden’.

Op dinsdag 3 maart had minister Edgar Dikan nog het startsein gegeven, door zich als eerste te laten registreren voor de loop.

De commissievoorzitter roept zowel geregistreerden als geïnteresseerden, die zich nog niet hebben geregistreerd, op om de berichten vanuit de overheid te blijven volgen. Binnenkort wordt bekendgemaakt wanneer de registratie wordt hervat en of de loop naar een andere datum wordt verschoven.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…