Wan Pipel op RTV7: Op naar 1 miljoen kijkers

Nkonzo Media zendt op zondag 30 juli om 21:00 uur de (gerestaureerde) Surinaamse filmklassieker Wan Pipel uit op RTV-7. De film maakt deel uit het Surinaams en Nederlands cultureel erfgoed en staat symbool voor eenheid.

Wan Pipel brengt families, generaties, geloven, culturen, en landen bij elkaar. Kortom, het maakt de essentie van de titel waar, één volk. De film markeert tevens het debuut van Simão Miguel, oprichter Nkonzo Media, in de televisiewereld.

1 miljoen kijkers

Uiteraard gaat het naast een gezellige filmavond met familie, vrienden en kennissen of alleen ook om kijkcijfers. Nkonzo Media hoopt met het behalen van 1 miljoen kijkers te schrijven aan de Nederlandse televisiegeschiedenis.

RTV-7 is bij zowel KPN als XS4ALL te zien op nummer 93 en bij Ziggo en Telfort respectievelijk op nummer 75 en 456. Blijf op de hoogte via het Facebook evenement en maak er een mooie Suriname-avond van.

Verder wenst filmmaker Pim de la Parra (77 jaar) zelve de uitzending veel succes toe. Op naar 1 miljoen kijkers.

Verhaal Wan Pipel

De Afro-Surinamer Roy die in Nederland studeert, wordt per telegram teruggeroepen naar Suriname omdat zijn moeder op sterven ligt. Zijn Nederlandse vriendin Karina leent hem geld voor een vliegticket. Eenmaal terug in Suriname begint Roy een verhouding met het Hindoestaanse meisje Rubia. Hij komt erachter hoe slecht hij zijn eigen land kent, en wil niet meer terug naar Nederland om zijn studie af te maken, zelfs niet als Karina uit Nederland overkomt om hem op te halen. Zijn leven ligt in Suriname, vindt hij, en hij meent dat het zijn taak is om het land te helpen opbouwen.(GFC)

Overige berichten