Wan Okasi wil structurele aanpak vraagstuk zorgvervoer

Stichting Wan Okasi houdt een pleidooi voor een structurele aanpak van het vraagstuk van vervoer van mensen met een beperking.

Zorgvervoer is er wel in Suriname, maar nog niet op het gewenste niveau, zegt stichtingsvoorzitter Aniel Koendjbiharie.

“Deze belemmering houdt de doelgroep achter. Zonder vervoer is er ook geen ontwikkeling”, stelt de voorzitter in gesprek met het NII. Wan Okasi heeft dan ook gemeend om de doelgroep op dit stuk tegemoet te komen.

Op vrijdag 1 maart zal er een project gelanceerd worden, het Wan Oksai Zorgvervoer.

Deze dienst zal beschikbaar zijn voor seniore burgers die slecht ter been zijn, zegt Koendjbiharie. De launch van dit project houdt in dat aan de samenleving gedemonstreerd wordt dat het geen grap is.

De stichting is bezig in de maand maart het nodige personeel aan te trekken en te trainen om dan in april te starten.

Registratie om gebruik te maken van deze dienst kan via het secretariaat van Wan Okasi. De service zal zeven dagen per week beschikbaar zijn en wel vanaf 05.30 tot 22.00 uur.

Momenteel heeft de stichting de beschikking over een vijftal aangepaste bussen en de chauffeurs worden getraind hoe ze moeten omgaan met de doelgroep. Ook de vrijwilligers die de stichting bijstaan, zullen de nodige training krijgen.

Het streven van Wan Okasi is om deze dienst landelijk beschikbaar te stellen. Op termijn zal er ook gesproken met de overheid om deze dienst verder te ontwikkelen.

Overige berichten