fbpx
Wan Okasi vraagt in brief aandacht OW-minister voor infrastructurele tekortkomingen

GFC NIEUWS- Stichting Wan Okasi, die zich bezig houdt met mensen die visuele- of andere lichamelijke beperkingen, heeft een document overhandigd aan minister Riad Nurmohamed van Openbare werken.

Zij vragen naar betere faciliteiten, betreffende infrastructuur, aangepaste gebouwen met betere voorzieningen en een sociale bijdrage in verschillende vormen. Volgens voorzitter Aniel Koendjbiharie van de stichting heeft de Verenigde Naties reeds rechten bepaald die uitgevoerd moeten worden.

De stichting doet een dringend beroep op de autoriteiten om de gebouwen te voorzien van een behoorlijk looppad met wegwijzers, reflector-stickers voor de deuren en een leuning om op eigen kracht te kunnen lopen naar elke locatie.
Er is ook aandacht gevraagd voor de straat, maar de stichting heeft begrip voor het feit dat het niet meteen kan.

De OW-minister gaf aan dat zijn ministerie de verplichting heeft om op de begane grond voorzieningen te treffen. “We gaan alle overheidsgebouwen aanschrijven en vragen of zij ook kunnen kijken naar mogelijkheden hoe de medewerking op een aangepaste manier te kunnen verlenen” voerde minister Nurmohamed aan.

Het ministerie van Openbare Werken brengt binnenkort een bezoek aan het gebouw van Wan Okasi, om opnames te maken en op basis daarvan op zoek te gaan naar financiële middelen bij de ministeries om het minimale te kunnen realiseren. De pinautomaten zijn door de hoogte ook niet bereikbaar en de trappen te hoog bij de banken. Voorts zullen bedrijven worden gevraagd en/of geadviseerd diensten voor deze groep op de begane grond mogelijk te maken.

Plannen om te werken aan straatverlichting en betere wegen liggen reeds klaar. Het ligt in de bedoeling dat om de drie tot zes maanden contact wordt opgenomen om de realisatie van de aanpassingen door te nemen. “Het ministerie van Openbare Werken zal mensen met een beperking blijven supporten”, aldus minister Nurmohamed.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.