fbpx

Wan Okasi legt problemen voor aan DNA

GFC NIEUWS- De voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee, heeft tijdens een onderhoud met de stichting Wan Okasi de noden van de groep aangehoord.

Zo is er onder andere gesproken over de financiële ondersteuning van de overheid, die niet voldoende is om in de basisbehoeften te voorzien. De onderwijsmogelijkheden voor de groep zijn nihil, waardoor het heel moeilijk is in de arbeidssector te belanden. Verder is het moeilijk voor de groep om zich te verplaatsen, omdat het zorgvervoer niet de capaciteit bezit om de mensen met een beperking te vervoeren.

Verder heeft Wan Okasi zelf voorstellen gedaan voor de problemen waarmee de groep zit. Zo heeft de stichting een conceptwet overhandigd. Verder is voorgesteld om de financiële uitkering op te trekken naar SRD 1.000.

BEKIJK OOK
Vermiste 18-jarige tiener terecht

Met betrekking tot de wet, heeft voorzitter Bee de informatie doorgestuurd naar de vaste commissie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting om de conceptwet door te nemen.

“We geloven in het actief maken van deze mensen in de maatschappij. Ze mogen niet weggestopt worden. We moeten gaan naar een duurzame en structurele oplossing en de beste manier om dat te doen is door wetgeving, zodat je niet in een goodwill positie komt van een zittende regering. We gaan het bespreken met de regering. De begrotingsbehandeling is voor de deur en een mooi moment om dat te doen,” zegt Bee.