‘Wan (bon)’ op Doedelplein aan de Saramaccastraat

De plaquette met het nationaal gedicht Wan van wijlen Robin Raveles meer bekend als Dobru is permanent geplaatst op pleintje aan de Saramaccastraat. Dit plein is vernoemd naar Louis Doedel de vakbondsleider van de 30’er jaren van de vorige eeuw en werd heropend door president Desire Bouterse op 15 augustus 2014 toen de nieuwe centrale van de Energiebedrijven Suriname(EBS) aan de Saramaccastraat in gebruik werd genomen.

Op het Doedelplein werd tijdens de ceremonie een plaquette onthuld met het gedicht Wan van Dobru. Dit gebeurde door zijn weduwe Yvonne Raveles-Resida. Echter werd de plaquette toen niet permanent op het Doedelplein geïnstalleerd, omdat er nog andere attributen aan het plein zouden worden toegevoegd.

De huidige directie onder leiding van Rabindre Parmessar besloot om vanaf december 2017 deze plaquette met het nationaal gedicht Wan, permanent te laten plaatsen op het Plein aan de Saramaccastraat.

De EBS schenkt aandenken aan de Surinaamse gemeenschap en geeft zo blijk van waardering aan de helden uit het verleden met actuele boodschappen.(GFC)

Overige berichten