fbpx

Waka Pasi–incident op Phagwadag mag nooit meer gebeuren

INGEZONDENHet was maandag op Phagwa-dag overduidelijk dat een bepaald deel van de samenleving lak heeft aan het grote Covid-19-gevaar waarvan we al twee golven achter de rug hebben.

Een grote menigte toog maandag naar plekken in en rondom de Palmentuin ondanks de oproepen van de regering om Phagwa in huiselijke sfeer te vieren. De regering dient in het vervolg zodanige maatregelen te treffen dat zulks zich niet herhaalt.

De regering deed eerder deze dringende oproep in verband met de mogelijke spreiding van het coronavirus. Wat zich maandag heeft afgespeeld, mag nooit meer gebeuren.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zegt dat de regering met een gepast antwoord komt. De vraag is wat de gemeenschap wil. Men kiest er eerder voor om te feesten en de gezondheid van zichzelf en honderden anderen in gevaar te brengen.

BEKIJK OOK
23-jarige onderneemster vanuit rijdende auto beschoten

Was er een totale lockdown afgekondigd, zou men de regering dat kwalijk hebben genomen. Dit is weer een goed voorbeeld dat delen in de gemeenschap het gevaar niet beseffen en daardoor een derde Covid-19-golf in de hand werken.

Foto ter illustratie.

B. Nathoeni

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Jongeren die moe zijn van Covid- maatregelen?