Waidoe vormt geen eigen fractie

Berichten als zou William Waidoe, parlementariër namens de Pertjajah Luhur (PL), een eigen fractie vormen, berusten op onwaarheid. Het vormen van een eigen fractie is thans niet aan de orde. Volgens Waidoe zijn zaken volledig uit hun context gehaald.

Het assembleelid, dat sinds 2015 namens de PL het district Nickerie vertegenwoordigt in het De Nationale Assemblee, heeft in een interview met media te kennen gegeven signalen te hebben opgevangen als zouden kapitalisten de overhand dreigen te krijgen binnen de partij. Op basis van deze ontwikkelingen heeft hij aangegeven drie opties te zien.

Indien deze tendens zich voortzet, zou hij namelijk óf een eigen fractie kunnen vormen, óf een andere fractie kunnen ondersteunen, óf bij zijn eigen PL-fractie kunnen blijven. “Dat ik heb besloten om een eigen fractie te vormen, is dus een pertinente leugen”, verklaart Waidoe.

De Nickeriaanse parlementariër heeft met PL-voorzitter Paul Somohardjo een openhartig gesprek gehad over deze kwestie. Beiden hebben aangegeven nog steeds alle vertrouwen te hebben in elkaar.

PL-voorzitter Somohardjo maakt zich geen zorgen over een eventueel vertrek van de Nickeriaanse parlementariër. De partij heeft op 27 januari bestuursverkiezingen. Waidoe is voorgedragen als kandidaat voor het hoofdbestuur en heeft daartoe ook een bereidverklaring getekend. De uit ruim 200 kernen bestaande partijraad zal uiteindelijk moeten beslissen of zij al dan niet akkoord gaat met de voordrachten.(GFC)

Overige berichten