fbpx
Waddy Sowma bij acclamatie gekozen tot voorzitter VES

Op de algemene leden vergadering van de vereniging van Economisten in Suriname(VES) op woensdag 25 maart, is Waddy Sowma, bij acclamatie, wederom gekozen tot voorzitter van de vereniging.

De overige bestuursleden zijn: Adit Moensi MBA, ondervoorzitter, Brigette van Hetten, secretaris, Steven Debipersad, penningmeester en Sherida Mormon, commissaris.

Op de ALV is tevens het jaarprogramma gepresenteerd en goedgekeurd. De vereniging zal in dit verenigingsjaar haar traditionele activiteiten zoals CEO Talks , de nieuwjaarsrede uitgesproken door een prominente persoon en lezingen en discussieavonden eventueel in samenwerking met andere organisaties, blijven uitvoeren.

Seminar

De vereniging zal een intern seminar organiseren over kenniseconomie. Op dit seminar zullen m.n. de mogelijkheden worden besproken voor het verder ontwikkelen van de niet-traditionele sectoren.

De vereniging is zich ervan bewust dat de “non renewable resources” zoals bauxiet, goud en aardolie eens op zullen raken. Voor de volgende generatie moeten er andere sectoren worden ontwikkeld.

Verder zal de vereniging de VES scriptie-prijs herintroduceren om kwalitatieve, goede scripties in de economische wetenschappen te belonen. Een belangrijke uitdaging dat het bestuur voor dit jaar heeft is het afronden van het strategisch plan.

Intussen is de website van de vereniging – www.ves.sr – aangepast en wordt regelmatig actuele informatie ‘gepost’. Nieuwe leden kunnen hun lidmaatschap nu ook online aanvragen en nieuwsbrieven zullen tenminste een keer per maand worden toegestuurd naar de leden.

Op de ALV heeft de voorzitter ook een macro-economische analyse gegeven van het jaar 2014.

Meer nieuws

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…