fbpx
Waarschuwing: zelfmoordspel op internet ook in Suriname viraal

GFC NIEUWS- De Blue Whale Challenge gaat ook onder jongeren in Suriname viraal. Verschillende politiekorpsen wereldwijd waarschuwen voor dit zeer gevaarlijk ‘spel’ waarin jongeren gevraagd wordt om steeds gevaarlijker opdrachten uit te voeren.

De laatste opdracht is het plegen van zelfmoord. 

Via Instagram, TikTok en Snapchat worden de jeugdigen aangespoord om  levensbedreigende opdrachten uit te voeren. Het slotstuk is uiteindelijk een zelfverkozen dood.

“Het is een zeer gevaarlijk spel dat kan leiden tot ernstige verminking en soms de dood. Het is daarom raadzaam dat kinderen de juiste voorlichting krijgen van hun ouders of verzorgers”, aldus experts.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.