fbpx

WAARSCHUWING: Verspreiding coronavirus door de lucht, zegt Duitse Bondskanselier Angela Merkel

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- De maatregelen die wij in Suriname treffen om covid- 19 terug te dringen, moeten anders. De verspreiding van het coronavirus gaat voornamelijk door de lucht in niet goed geventileerde ruimtes, ook al wordt  er een afstand van 2 meter of meer bewaard van anderen.

Duitsland, dat in de wereld voorop loopt voor wat betreft de kennis over het coronavirus en de verspreiding ervan, voert al wijzigingen door.

De Duitse Bondskanselier Angela Merkel zegt dat haar regering meer aandacht gaat geven aan deze belangrijke besmettingsroute van het coronavirus.

“Wij weten inmiddels dat aerosolen een belangrijke rol spelen. Wij gaan daarom meer aandacht schenken aan het beter ventileren van ruimtes”, zegt de Duitse wereldleider.

De Duitse topviroloog en regeringsadviseur Professor dr. Christian Drosten, de bekende Nederlandse sociaal geograaf Maurice de Hond evenals honderden internationale topexperts adviseren al maanden om de focus te leggen op het beter ventileren van kantoren, slagerijen, winkels en andere plekken waar meerdere mensen bij elkaar komen. GFC Nieuws berichtte al sinds begin maart frequent hierover.

OOK INTERESSANT
Politie rijdt lijnbus klem om dief te pakken

RAMEN OPEN

Bij ademen, praten, hoesten, schreeuwen, zingen, gapen en niezen komen er aerosols/microdruppeltjes vrij die het coronavirus van een besmet persoon kunnen bevatten en urenlang in de lucht blijven zweven. Zie ook link> the-coronavirus-is-airborne

Vooral in gesloten ruimtes kunnen deze microdruppels een gevaar vormen indien een met het coronavirus besmet persoon in de ruimte is, of is geweest.

Om de kans op besmettingen te verminderen, is het volgens topexperts zeer belangrijk om gesloten ruimtes goed te luchten door ramen en/of deuren open te houden. De aerosols raken zo zeer snel opgelost en vormen dan geen groot gevaar meer.