fbpx
Facebook Pagelike Widget

WAARSCHUWING: Verspreiding coronavirus door de lucht, zegt Duitse Bondskanselier Angela Merkel

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- De maatregelen die wij in Suriname treffen om covid- 19 terug te dringen, moeten anders. De verspreiding van het coronavirus gaat voornamelijk door de lucht in niet goed geventileerde ruimtes, ook al wordt  er een afstand van 2 meter of meer bewaard van anderen.

Duitsland, dat in de wereld voorop loopt voor wat betreft de kennis over het coronavirus en de verspreiding ervan, voert al wijzigingen door.

De Duitse Bondskanselier Angela Merkel zegt dat haar regering meer aandacht gaat geven aan deze belangrijke besmettingsroute van het coronavirus. “Wij weten inmiddels dat aerosolen een belangrijke rol spelen. Wij gaan daarom meer aandacht schenken aan het beter ventileren van ruimtes”, zegt de Duitse wereldleider.

De Duitse topviroloog en regeringsadviseur Professor dr. Christian Drosten, de bekende Nederlandse sociaal geograaf Maurice de Hond evenals honderden internationale topexperts adviseren al maanden om de focus te leggen op het beter ventileren van kantoren, slagerijen, winkels en andere plekken waar meerdere mensen bij elkaar komen. GFC Nieuws berichtte al sinds begin maart frequent hierover.

RAMEN OPEN

Bij ademen, praten, hoesten, schreeuwen, zingen, gapen en niezen komen er aerosols/microdruppeltjes vrij die het coronavirus van een besmet persoon kunnen bevatten en urenlang in de lucht blijven zweven. Zie ook link> the-coronavirus-is-airborne

Vooral in gesloten ruimtes kunnen deze microdruppels een gevaar vormen indien een met het coronavirus besmet persoon in de ruimte is, of is geweest.

Om de kans op besmettingen te verminderen, is het volgens topexperts zeer belangrijk om gesloten ruimtes goed te luchten door ramen en/of deuren open te houden. De aerosols raken zo zeer snel opgelost en vormen dan geen groot gevaar meer.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.