fbpx

Waarschuwing overheid zinloos: valuta wordt onverkort verhandeld tegen hogere koers

GFC NIEUWS- De waarschuwingen van de overheid om zich niet schuldig te maken aan het verkopen of kopen van euro’s en Amerikaanse dollars buiten het legale circuit tegen een hogere koers, is volkomen zinloos.

Ondernemers zeggen dinsdag aan GFC Nieuws dat er onverkort transacties plaatsvinden buiten het legale circuit. De wisselkoersen die daarbij gehanteerd worden zijn ook hoger dat die zijn vastgesteld door de Centrale bank van Suriname. Elke zakenman heeft wel een paar persoonlijke contacten bij wie er geld gekocht of verkocht kan worden.

BEKIJK OOK
GBB wil samen met lokale gemeenschappen bedreiging biodiversiteit beperken

“Het waarschuwen gaat echt niet helpen, wat ook blijkt in de praktijk. Er vinden nog steeds buitenlandse valutatransacties plaats en dat gaat voorlopig niet stoppen. Dat zal pas zo zijn als er voldoende buitenlands geld beschikbaar is dat gekocht kan worden bij de cambio’s, zonder allerlei restricties die nu helaas worden opgelegd”, waarschuwen enkele ondernemers uit Paramaribo.

Volgens hun informatie is er simpelweg een tekort aan buitenlands geld.  De balans tussen vraag en aanbod is ernstig verstoord, is de uitleg.