fbpx
supermarkt 2 | GFC

Ga niet of minder in gesloten ruimtes want besmetting met coronavirus gaat vooral door de lucht

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE-  Houdt de ramen open en ga zo min mogelijk in gesloten niet goed geventileerde ruimtes want veel besmettingen met het coronavirus gaan door de lucht, ook al wordt er 2 meter of zelfs 5 meter afstand gehouden en worden handen regelmatig ontsmet.

Al maanden laten honderden topexperts uit tientallen landen weten dat de meeste besmettingen plaatsvinden door microdruppels/aerosolen in niet goed geventileerde geairconditioneerde binnenruimtes zoals supermarkten, kantoren, restaurants, slagerijen en dergelijken. “De ramen moeten open voor betere ventilatie maar het beste is om deze plekken te vermijden”, waarschuwen ze wederom.

Door ramen open te houden, dus bij beter ventileren, kunnen veel besmettingen worden voorkomen. Ook de airco’s moeten beter afgesteld worden, de lucht moet niet recirculeren. Er moet verse lucht van buiten naar binnen worden aangevoerd. Het probleem is echter dat het met de meeste airco’s niet mogelijk is.

GFC Nieuws berichtte al sinds begin maart 2020 talrijke keren uitgebreid over besmettingen via deze route. Zie ook link> the-coronavirus-is-airborne

Bij ademen, praten, hoesten, schreeuwen, zingen, gapen en niezen komen er aerosols/microdruppeltjes vrij die het coronavirus van een besmet persoon kunnen bevatten en urenlang in de lucht kunnen blijven zweven en zich vervolgens vele meters verder kunnen verplaatsen. Een afstand van 2 meter bewaren is in deze gevallen dus helemaal niet afdoende! De aerosols dringen diep de longen binnen waar het coronavirus zich sneller en makkelijker kan vast nestelen.

OOK INTERESSANT
Hindoestaanse verzetsstrijders Mathoora, Ramjanee en Rajgaroo vereeuwigd

Deze besmettingsroute zorgt voor veel heftigere klachten, laten steeds meer topexperts weten.

Deskundigen wijzen overheden in alle landen erop, niet langer te wachten op de extreem trage instructies van de WHO en het RIVM. “Wacht niet op late instructies van de WHO, maar informeer uw volk direct om beter te ventileren door onder meer ramen open te houden”, stellen ze.

Ze verwijten deze twee organisaties ervan, koppig en traag te zijn. Ze doen er maanden over de nieuwste inzichten toe te passen en dat kost nodeloos mensenlevens, zeggen de experts.

Zo duurde het maanden voordat de WHO toegaf dat het dragen van mondkapjes zorgt voor minder coronabesmettingen. Ook nu duurt het al maanden voordat ze officieel toegeven dat mensen besmet raken door het inademen van aerosolen. Het advies is: beter ventileren, de ramen van gesloten ruimtes moeten open! Doe alles zoveel mogelijk buiten!