fbpx

Waarschuwing experts: Onze wereld krijgt mogelijk te maken met veel dodelijkere virussen die zich sneller verspreiden

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- Geschat wordt dat nog eens 1,7 miljoen momenteel ‘onontdekte’ virussen bestaan ​​bij zoogdieren en vogels – waarvan er tot 850.000 het vermogen zouden hebben om mensen te infecteren.

Toekomstige pandemieën zullen vaker opduiken, zich sneller verspreiden, meer schade aanrichten aan de wereldeconomie en meer mensen doden dan COVID-19, tenzij er een transformerende verandering plaatsvindt in de wereldwijde aanpak van infectieziekten, waarschuwt een belangrijk nieuw rapport over biodiversiteit en pandemieën dat is samengesteld door 22 vooraanstaande experts van over de hele wereld.

COVID-19 is op zijn minst de zesde wereldwijde gezondheidspandemie sinds de grote grieppandemie van 1918, en hoewel het zijn oorsprong vindt in microben die door dieren worden gedragen, is het ontstaan ​​ervan, zoals alle pandemieën, volledig veroorzaakt door menselijke activiteiten, aldus het rapport dat donderdag werd vrijgegeven. 

BEKIJK OOK
BIBIS vat klachten over lange wachttijden visumaanvragen serieus op

Het risico op pandemieën kan aanzienlijk worden verminderd door de menselijke activiteiten die het verlies aan biodiversiteit veroorzaken te verminderen, door beschermde gebieden beter te beschermen en door maatregelen die niet-duurzame exploitatie van regio’s met een hoge biodiversiteit verminderen.

Dit zal het contact tussen dieren en dieren met mensen verminderen en de verspreiding van nieuwe ziekten helpen voorkomen, zo staat in het rapport.