fbpx
Waarschuwing experts: Onze wereld krijgt mogelijk te maken met veel dodelijkere virussen die zich sneller verspreiden

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- Geschat wordt dat nog eens 1,7 miljoen momenteel ‘onontdekte’ virussen bestaan ​​bij zoogdieren en vogels – waarvan er tot 850.000 het vermogen zouden hebben om mensen te infecteren.

Toekomstige pandemieën zullen vaker opduiken, zich sneller verspreiden, meer schade aanrichten aan de wereldeconomie en meer mensen doden dan COVID-19, tenzij er een transformerende verandering plaatsvindt in de wereldwijde aanpak van infectieziekten, waarschuwt een belangrijk nieuw rapport over biodiversiteit en pandemieën dat is samengesteld door 22 vooraanstaande experts van over de hele wereld.

COVID-19 is op zijn minst de zesde wereldwijde gezondheidspandemie sinds de grote grieppandemie van 1918, en hoewel het zijn oorsprong vindt in microben die door dieren worden gedragen, is het ontstaan ​​ervan, zoals alle pandemieën, volledig veroorzaakt door menselijke activiteiten, aldus het rapport dat donderdag werd vrijgegeven. 

Het risico op pandemieën kan aanzienlijk worden verminderd door de menselijke activiteiten die het verlies aan biodiversiteit veroorzaken te verminderen, door beschermde gebieden beter te beschermen en door maatregelen die niet-duurzame exploitatie van regio’s met een hoge biodiversiteit verminderen.

Dit zal het contact tussen dieren en dieren met mensen verminderen en de verspreiding van nieuwe ziekten helpen voorkomen, zo staat in het rapport.

Meer nieuws

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…