fbpx

Waarom donkere mensen veel vaker dood gaan door corona

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE-  Het is bekend dat donkergekleurde mensen veel vaker dood gaan in vergelijking met blanken nadat ze besmet zijn geraakt met het coronavirus. 

gemberslank facebookQ | GFC Nieuws70 procent van de dodelijke slachtoffers in de Amerikaanse staat Chicago  is zwart terwijl slechts 30 procent van de bevolking Afro-Amerikaans is. Ook in New York, New Orleans, Detroit en Milwaukee zijn er verhoudingsgewijs  significant meer zwarte mensen die komen te overlijden. Zie ook link van het Amerikaanse Centers For disease Control> https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/community/health-equity/race-ethnicity.html

Het is evident dat de donkergekleurde bevolking in Amerika veel harder wordt getroffen door het coronavirus. Veel artsen leggen een verband met een tekort aan vitamine D3.

Recent onderzoek van Britse wetenschappers verbonden aan de Northwestern University heeft aangetoond dat mensen met een vitamine D -tekort meer risico lopen op ernstige complicaties van COVID-19 en eerder komen te overlijden.

GFC Nieuws berichtte eerder dit jaar vaker over het verband van een tekort aan vitamine D3 in relatie met het aantal doden door COVID-19.

Een Internationaal gediplomeerde topexpert van Constantin in Paramaribo legde in maart dit jaar al uit dat wij in Suriname gretig gebruik moeten maken van de zon, omdat wij daarmee de weerstand verbeteren en zo meer overlevingskans hebben bij een besmetting met het potentieel dodelijk coronavirus, het griepvirus, andere virusziekten evenals andere ernstige ziekten.

Er bestaat volgens de topexpert bij velen in Suriname helaas een verkeerd idee dat onze vitamine D status altijd goed is omdat wij vlak bij de evenaar wonen en er genoeg zonlicht is. Maar wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een groot deel van de bevolking dichtbij de evenaar, ondanks de vele zonuren, een vitamine D3 – tekort heeft.

BEKIJK OOK
Suriname en Cuba willen verdieping handelsrelatie

Donkere mensen hebben vaker een tekort aan deze zeer belangrijke vitamine

Donkere mensen hebben veel meer moeite om deze vitamine door de zon aan te maken. Deze groep doet er daarom verstandig aan om iets langer in de zon te gaan.

“Niet alleen om meer weerstand op te bouwen bij een eventuele besmetting met het coronavirus, griepvirussen of andere ziekmakers. Ook bij verschillende ernstige ziekten is onomstotelijk aangetoond dat een tekort aan vitamine D3 een zeer belangrijke factor speelt”.

“Het advies is dus om dagelijks voldoende, 10 tot 12 minuten, met zoveel mogelijk ontbloot lichaam in de zon te gaan. Vooral erg donkergekleurde mensen moeten/mogen veel langer met voldoende ontbloot lichaam in de zon omdat ze meer moeite hebben (door meer pigment) in vergelijking met witte mensen om vitamine D aan te maken. Het is volgens onderzoek veel beter voor de lichamelijke weerstand om te zorgen voor een goede vitamine D status”, stelt de topexpert van Constantin.

De Engelse professor John Campbell zegt er het volgende over: “er is steeds meer bewijs dat personen met te weinig D3 de ziekte Covid-19 minder vaak overleven en de klachten heftiger zijn. Diegenen met een hoge spiegel doen het veel beter. Zorg daarom voor voldoende D3 zodat je meer bescherming krijgt”, aldus de professor.