fbpx

Waarom warm water drinken goed is

1. Slaapbevorderaar
Nestel je eens wat vaker met een kopje warm water in de zetel. Geloof ons, dat smaakt écht beter dan je zou denken en is de ideale afsluiter van een drukke werkdag. De warme drank brengt je lichaam tot rust, gaat laatavondsnacken tegen én brengt je sneller naar dromenland.

2. Detoxdrank
Detoxen duur en ingewikkeld? Niet per se. Wist je dat warm water als een krachtige ontgiftiger werkt? Voeg wat vers citroensap toe voor nog betere resultaten.

3. Verteringsbooster
Een kopje warm water – zeker als je het tijdens de maaltijd drinkt – komt ook je spijsvertering ten goede. Het zorgt ervoor dat je maaltijd sneller verteert en beschermt de mineralenbalans in je lichaam. Last van constipatie? Warm water drinken op een nuchtere maag werkt prima.

4. Mooimaker
Warm water verbetert de elasticiteit én het herstelvermogen van de huid. Goed nieuws voor wie af wil van fijne lijntjes, droge huid of donkere vlekken. Heb je last van acné? Dan heb ook jij baat bij warm water. Iedere dag minstens acht glazen drinken zou helpen om je poriën te zuiveren.

5. Natuurlijke genezer
Een vervelende hoest, zere keel of verstopte neus? Een kopje warm water brengt instant verlichting. Het maakt komaf met slijmen en doet je weer makkelijker ademhalen.

6. Afterwork-outdrankje
Byebye sportdrank, hello warm water! Het drankje zorgt niet enkel voor de nodige rehydratatie, het kickstart ook je metabolisme en doet je na het sporten nog langer calorieën verbranden.