fbpx
Waarom vuurwerk, als snoepjes ook werken, vraagt rechter

Een recent verbod zorgt in India voor vuurwerk. Het Indiase Hooggerechtshof bepaalde eind oktober dat knallen tijdens Diwali slechts twee uurtjes mag. Dat schiet veel mensen in India in het verkeerde keelgat.

Knallen mag op Divali alleen nog maar tussen 8 en 10 ’s avonds, en dan nog alleen goedgekeurd vuurwerk van goedgekeurde verkopers – dus niks online verkoop meer, en ook niet meer via kleine tussenverkopers.

Vuurwerk afschieten tijdens Diwali is een populaire bezigheid, maar artsen en natuurliefhebbers die zich zorgen maken om de verontrustend hoge luchtvervuiling in het land, zijn blij met het gerechtelijke verbod.

Indiase twitteraars noemen de beperking “een aanval op hun religieuze gevoelens”, maar het Hof vindt de lawaaimakers niet noodzakelijk om mensen tot elkaar te brengen: “dat kan evengoed door het uitdelen van snoepjes,” luidde het oordeel.

Vuurwerkfabrikanten zijn woedend, niet alleen om de beperkte afschietuurtjes, maar ook omdat er voortaan strenge bepalingen gelden voor de chemicaliën die gebruikt mogen worden bij de productie.

De verkoop is nu al met 50 procent gedaald en veel vuurwerkverkopers overwegen een ander beroep.

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…