fbpx

Waarom veel Surinamers in 2022 een zeer beroerd jaar zullen hebben

INGEZONDEN- Alle tekenen wijzen erop dat 2022 een van de meest beroerde jaren zal worden voor de gemiddelde hardwerkende mensen in Suriname.

2021 wordt door voor velen al beschreven als een zwaar jaar voor wat betreft de financiële misère waarin de meeste eerlijke mensen terecht zijn gekomen.

Er is dit jaar alleen sprake geweest van verdere financiële achteruitgang. Maar ook op andere vlakken is er geen vooruitgang te bespeuren.

Er is werkelijk niets, maar dan ook helemaal niets waarvan gezegd kan worden dat het beter gaat in Suriname. Het tegenovergestelde is eerder het geval.

BEKIJK OOK: HEB JE EEN DIKKE BUIK? NEEM DAGELIJKS 1 THEELEPEL GEMBERSLANK 5X GECONCENTREERD IN VOOR EEN KRACHTIGE VETVERBRANDING

ER STAAT ONS NOG VEEL VERVELENDS TE WACHTEN KOMEND JAAR

Jammer genoeg is de narigheid nog lang niet voorbij. Het is geen kunst om nu al te kunnen voorzien dat er nog veel slechts op ons afkomt.

1. De prijzen van levensmiddelen zullen veel verder omhoog gaan.

2. Brandstoftarieven gaan gefaseerd omhoog, waarschijnlijk zullen wij voor benzine tegen het einde van 2022 zo rond de SRD 27,- of zelfs meer betalen voor een liter.

Mijn eerdere prognose viel lager uit. Maar op grond van recente uitspraken van onze minister van financiën en de informatie die ik heb van zijn hoge ambtenaren heb ik deze naar boven bijgesteld.

BEKIJK OOK
Vrouwen krijgen vaak complimenten over hun uiterlijk terwijl ze die niet verdienen

3. Verschillende diensten, telefoon, stroom, gas en water zullen weer duurder worden.

Resumerend: houdt u er rekening mee dat wij in 2022 weer veel armer door het leven zullen gaan.

SURINAME HEEFT GEEN VERDIENCAPACITEIT

Zoals ik al vaker heb aangehaald, is de reden van al deze ellende niets anders dan het gebrek aan managementkennis van onze regeerders.

Er is te weinig bekwaamheid bij de regeerverantwoordelijken, ze modderen maar wat aan.

Maar ook onder anderen het ernstig tekort aan kundige krachten in Suriname, een slechte infrastructuur en  arbeidsmentaliteit maken het erg moeilijk voor welke regering dan ook om met de Staat Suriname hoge inkomsten te creëren.

Oprechte grote buitenlandse investeerders staan echt niet te springen om naar Suriname te komen.

De regering erkent onze ernstige tekortkomingen niet, weet zich geen raad en ziet als enige oplossing het doorvoeren van belastingverhogingen en het toepassen van diverse trucjes om steeds meer geld te plukken bij de werkende klasse en hun werkgevers.

Mevrouw S. Cruden

Foto ter illustratie.

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]