fbpx

Waarom sommige vrouwen die de pil slikken geen of minder zin hebben om de liefde te bedrijven

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Steeds vaker zijn er aanwijzingen dat het slikken van de anticonceptiepil bij sommige vrouwen een desastreus effect kan hebben op liefdesrelaties.

Met name liefdespartners van vrouwen die de pil slikken klagen weleens over het gebrek aan geslachtsverkeer binnen de relatie omdat de zin daarin bij haar ontbreekt.

De oorzaak

Maar wat is de mogelijke reden dat deze vrouwen minder behoefte hebben om naar bed te gaan met hun vriend of echtgenoot?

De Europese topexpert op het gebied van afslanken, verjonging en gezondheid Jonathan Clarke zegt aan GFC Nieuws dat het slikken van de anticonceptiepil, ook afhankelijk van welk soort, kan zorgen voor een sterke reductie van het hormoon testosteron.

Testosteron ook bij vrouwen van belang

Testosteron speelt volgens de topexpert niet alleen bij mannen, maar evenzo bij het andere geslacht een belangrijke rol bij het libido.

BEKIJK OOK
Dames geven eerlijk toe: een geslachtsdeel korter dan 15 cm is niet interessant

“Verschillende onderzoekingen tonen aan het om dalingen gaat van 30 tot wel 60 procent”.

“En als de vrouw in kwestie vooraf al een laag testosteronniveau had, kan dat uiteraard weleens een reductie van het libido tot gevolg hebben”, stelt Clarke die ook een belangrijke adviseur is van Constantin.

Hij benadrukt dat niet alleen hormonen van invloed zijn op de zin in het van bil gaan gaan met je partner.

“Ook onder meer stress, angsten, te weinig slaap, onderliggende fysieke en mentale klachten, sommige medicijnen, slechte lichamelijke doorbloeding en een ongezonde leefstijl kunnen effect hebben op het libido”, aldus Jonathan Clarke.

Bekijk hier meer publicaties van gezondheidsexpert Jonathan Clarke.