fbpx
Waarom Santokhi geen president mag en kan worden van Suriname

Er zijn een aantal gewichtige redenen waarom Chandrikapersad Santokhi geen president mag en kan worden van de Republiek Suriname.

Enkele daarvan zal ik hier aangeven:

1. Hij is voorzitter van een raciale partij

2. Hij is niet in staat de gehele Surinaamse bevolking te vertegenwoordigen

3. Hij zit nog vastgeroest aan het “oude politiek denken”

4. Hij denkt te rechts en is super conservatief, hetgeen de vooruitgang van de Republiek Suriname zal tegenhouden

5. Hij kan niet vernieuwend denken. Hoe kun je mensen als Jogi en Girjasingh op de DNA-kandidatenlijst plaatsen terwijl je vernieuwing proclameert?

6. Zijn gedrag en houding t.o.v. Captains of Industries is niet van niveau

7. Hij is te gehecht aan Nederland en denkt nog te Hollands, wat een probleem kan opleveren voor de goed opgebouwde relatie met de regio en andere grootmachten zoals China

8. Hij onderschat de potentie van de ontwikkelde Surinamers zonder titels

9. Hij is te vaak betrapt op onwaarheden

10. Hij is niet in staat gebleken zijn partij open te stellen voor alle Surinamers. Zie de DNA-leden en de kandidatenlijst voor de verkiezing van 20 mei 2015.

Tenslotte

Hij proclameert een strijd tegen de corruptie te zullen voeren, maar benoemt zelf een corruptieve en frauderende officier van justitie tot zijn beleidsadviseur.

Wat is hij van plan te doen om het VHP-blok binnen de rechterlijke macht aan te pakken? Wat is zijn antwoord hierop, zonder te verzaken in allerlei algemeenheden?

Hij wil een corruptiebestrijdingsinstituut in het leven roepen, terwijl het Burgerlijk Wetboek voldoende mogelijkheden biedt om corruptie te bestraffen. En hij heeft het over verspilling van staatsmiddelen.

Ook heeft hij het erover dat het buitenland Suriname in de gaten houdt vanwege criminaliteit. Dit is natuurlijk je reinste flauwekul en onzin. Ieder respecterend land houdt de ontwikkeling van de criminaliteit ‘all over the world’ in de gaten. Of bedoelt hij misschien zijn heilig land Nederland, waar corruptie en fraude hoogtij viert? Sla de Nederlandse dagbladen maar open en je valt van je stoel.

Het moge duidelijk zijn dat hij de Surinaamse gemeenschap nog steeds onderschat en hij misschien denkt dat het internet alleen voor het buitenland beschikbaar is.

Hij heeft heel veel kritiek op de NDP, maar de leden en kandidatenlijst van deze partij vertegenwoordigen wel de gehele Surinaamse gemeenschap. En bovendien bestaat de DNA- kandidatenlijst van de NDP voor ongeveer 50% uit jongeren en prijken er ook nog eens 14 vrouwen op. Zie daar heer Santohki, wat vernieuwing inhoudt.

Als je het nou leuk vindt of niet, de Republiek Suriname heeft deze president D.D. Bouterse de komende 5 jaren heel hard nodig.

Orlando Samson

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…