fbpx
Waarom NPS en VHP niet winnen van NDP

NPS en VHP – toppolitici hebben in de afgelopen dagen gezegd dat NDP niks heeft gepresteerd. Juist deze uitspraak telt zwaar in het nadeel van NPS/ VHP. NDP heeft veel projecten gepresteerd, dat hoeft echt geen betoog.

De NDP had de beschikking over heel veel staatsgelden in SRD maar ook de beschikking over de zeer grote deviezenreserves. Nu is de financiële situatie helaas wel in de gevarenzone beland.

De NPS en VHP – onder president Vene – hebben bewezen niet zo daadkrachtig te zijn en een buitengewoon bestedingsdrang te hebben.

De NPS zat steeds op de loer om de VHP een draai om de oren te geven (was het om te wijzen wie de grote baas is en gaf de Afrikaanse dominantie en Chinese invasie alle kans want de racistisch ingestelde Vene wilde de vermeende economische macht van de Hindostanen breken.

Dat is typische racisme zoals bekend onder de opgedoekte, ook racistische PNR van mr. Bruma, (alias Pa Baru) uit welke partij Vene stamt. Vene heeft niet op tijd beseft dat door zijn racistische politiek een ware exodus uit VHP naar NDP zou beginnen, en meer nog, het de decimering naar afgang van zijn NPS zou inhouden. Pai yu paiman NPS!

Dat deze Bouterse vroeger ” geboren en getogen ” NPS’er was, is kolder. PNR van Pa Baru was zijn partij. Zonder advies van Pa Baru en begeleiding van de Hollandse kolonel Valk zou de coup van 25 februari 1980 onmogelijk zijn geweest, wordt in de geschiedenis vastgelegd.

Pa Baru was namelijk doodmoe van Henk Arron en kon dan heel negatief -opstandig worden.( Anton de Kom en Louis Doedel betekenden ook niks voor hem)

Dat de NDP haar regeerperiode 2010-2015 kon volmaken, is vooral met dank aan de VHP’ers Randjietsing en Gajadien(de heren met de aparte, geheime afspraken met Bouterse. Het tegendeel ervan hebben ze niet kunnen bewijzen). Daarbij het inzetten van staatsmedia voor paarse propaganda, en een aantal mediawerkers en radio – en TV- stations is inderdaad enorme steun geweest en leverde voorsprong op.

Ondanks de hulp van hun politiek radiostation, ondanks de steun van de spindoctor, de doortastende omroepster en haar innig geliefde economen zoals “Sten, Samnaroen en Makasneki”, van de club Draibal, ondanks de zware antilobby van de (politieke) advocaat met het Hollands paspoort, die Bouta en mogelijk ook Eugie van San wil laten oppakken en opsluiten.

Deze advocaat zou er ook op uit zijn Manorath uit te schakelen. Want hij kan zijn jaloezie niet bedwingen dat een andere advocaat populair en graag beluisterd wordt. NPS en VHP zullen niet winnen door verraad van binnenuit hun partijen.

Als VHP erin slaagt met NDP na 25 mei te gaan regeren, dan zal er ook geen corruptieonderzoek met terugwerkende kracht plaatsvinden en hoeft een deel van de VHP-top niet achter de tralies. Smeekt de VHP de NDP in geheim om samen de volgende regering te vormen?

“Mr. drs. “: de omroepster met onomwonden benadering speelt velen tegen elkaar uit, en produceert – soms gemanipuleerde- conclusies om haar invloed in die V6-partijen te bestendigen en te vergroten.

Iedereen moet maar uit haar bril kijken en wie dat niet doet, slaat ze een blaka of wordt door haar “onthoofd”. NDP zal wel een dossier over haar hebben. Bij de samenstelling van de kandidatenlijst van VHP en V6 had ze een hoog woord, vertelde een overloper aan NDP’ers. De meeste en eerste belangrijkste info die Sherif Toki nog niet eens bereikt, gaat per “app” naar haar Sten die ze zo bemint en waarmee ze soms Cubaanse salsa danst.

Zij gaat een topfunctie krijgen namens V7 – regering in de plaats van Melvin, terwijl Sharmila vermoedelijk de plaats van Eugie van San zal krijgen.

” Mr. drs.” titels die voor haar naam moeten staan als ze op de TV te zien is, is begrijpelijk niet te zien in de verontschuldigingsadvertentie in het krantje aan Ronnie Brunswijk. Want madame “Mr. drs.” is zwaar in de fout gegaan na verkeerde tips. “Mr. Drs. .. ” biedt haar welgemeende excuses aan dhr. Ronnie B, MBA, voor de valselijke beschuldiging..” zou wel op zijn plaats zijn.

Schone start

De hoop wordt wel uitgesproken dat de NDP zich zal ontdoen van de parasieten, tarantulas e.a., reeds voordat zij aan een nieuwe regeertermijn begint. De partij stinkt inwendig te veel en zo kan het echt niet verder! Ook NDP’ers moeten leren excuses aan te bieden aan tegenstanders die door hen door het slijk werden gehaald. Onze etnische verdeel- en heers moet nu stoppen.

Bouterse moet helaas eraan herinnerd worden dat hij geen echte revolutionair is, en moet toegeven de democratie steeds heeft misbruikt om de macht. Hij en de discutabele dwergpartij Palu leggen drinkwaterleiding aan, laten zich zo uitvoerig bedanken door die arme bewoners van dat gebied en eisen de stemmen van de kiezers. Terwijl het inderdaad een recht is van de mensen op water en de plicht van de machthebbers om de dienstbaarheid.

Waarlijke revolutionairen bedrijven zulke goedkope politiek niet, maar zijn ook niet uit op zelfverrijking ten koste van de Staat! Schande aan de Palu, die als een vette parasiet hangt aan de NDP en Bouterse chanteert. Meer dan die waterleiding aanleggen in Coronie, heeft Palu 40 jaar eigenlijk niks voor Coronie kunnen betekenen. Ook hun Krofaya-project met zoveel van hun academische deskundigen mislukte.

Een moderne varkensfokkerij en zelfs de kokosolieproductie kwam ook niet van de grond “met hun zo hoog ontwikkeld kader van progressieven”. Ze lieten Coronie in de modder verzilten! Laten we het daarover eens zijn, eerlijk toegeven. De academisch-deskundige districtscommissaris van de Palu Ir.H.Sijlbink haakte al heel gauw af uit dat ambt.

Het zeer dure Ontwikkelingsbureau van heer Caldeira was werkverschaffing met hele grote salarissen voor loyalisten, heeft ons land 4 jaren lang veel gekost maar niks opgeleverd. NDP heeft genoeg eigen hoog ontwikkeld kader en heeft de chanterende Palu echt niet nodig.

Maar de Palu en zijn ouwe ratten achter de gordijnen, herinneren Bouterse aan “1982” en sissen gevaarlijk: “breek ons de bek niet open”. Stemadvies aan Paramaribo en Coronie: niet op de Palu stemmen! Kijk wat een corrupte, stinkende puinhoop ze bij EBS hebben aangericht, want “hun” directeur bij EBS afkomstig uit de Palu werd ontslagen. Waar of niet?


Hot news

Onlangs op 28 april was op een populaire nieuwssite te lezen, dat Somohardjo zelf heeft verklaard, van de Chinezen 1.5 miljoen US dollars te hebben gehad als donatie aan de verkiezingskas van zijn PL-partij.

Nu moet onze voorzitter Bouterse wel eerlijk opbiechten aan het volk van Suriname, dat hem zo na aan het hart ligt, hoeveel miljoen US Dollars de Chinezen via hem aan de NDP hebben gedoneerd. Zal wel driemaal het bedrag zijn van wat aan Somo is gedoneerd.

Duidelijk is dat de Chinezen een groot deel van de politiek/politici omkopen om hun grote economische belangen in Suriname te vergroten en daarmee ook gelijkbenig en openlijk de algemene verkiezingen beïnvloeden. Zo ontstaan corrupte landverraders . Veel lezers zowel in Nederland als in Suriname schijnen dat artikel te hebben uitgeprint.

Alirio Ph. Samson

Meer nieuws

Twee mannen beschoten in boot

GFC NIEUWS- Twee mannen zijn vorige week beschoten toen ze in een boot stapten te Godo olo in Sipaliwini. Impotent of minder potent? Maak online…

Man mogelijk dood na hartaanval in auto

GFC NIEUWS- Een 60-jarige man werd vanmorgen dood aangetroffen in zijn voertuig. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Hoefdraad binnenkort op Interpollijst

GFC NIEUWS- Ex-minister Gillmore Hoefdraad van Financiën zal binnenkort op verzoek van de procureur-generaal (pg) van Suriname worden geplaatst op de Interpollijst. Impotent of minder…

MMC heeft nieuw bestuur

GFC NIEUWS- Het Mungra Medisch Centrum heeft een nieuw stichtingsbestuur, dat vrijdag is geïnstalleerd door de Minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin. Impotent of minder potent?…

28 nieuwe Covid-gevallen, 18 genezen

GFC NIEUWS- Donderdag op vrijdag zijn er 28 nieuwe Covid-19-gevallen genoteerd. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts. Klik…

Nog geen uitkering uit Covid-19 Fonds

GFC NIEUWS- Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken laat weten dat het uitbetalen van de werkloosheidsuitkering aan werklozen die tijdens de operatie van het…

Ingezonden| Onze Staatsbedrijven

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de president van Suriname onlangs een onderhoud heeft gehad met de president-commissarissen van een aantal Staatsbedrijven. Impotent…

Duurzaam sociaal vangnet in aanmaak

GFC NIEUWS- Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft een traject ingezet om te komen tot een duurzaam sociaal vangnet. Hiervoor vindt er een…

lijk 15-jarige jongen geborgen

GFC NIEUWS- Daags na het politiebericht over de vermoedelijke verdrinking van de 15-jarige Diren Surjbali is zijn ontzielde lichaam uit de Nickerierivier gehaald. Impotent of…

HVB-topper Frans Kasantaroeno heengegaan

GFC NIEUWS- De politicus Frans Kasantaroeno is woensdag vrij plotseling overleden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts. Klik…

Is Lager Beroepsonderwijs (LBO) tweederangs?

GFC NIEUWS- De resultaten van het schooljaar 2019-2020 zijn op alle niveaus sterk verbeterd. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van…

Groene zeedijk voorbeeld voor de wereld

GFC NIEUWS- Het startsein voor het Groene Zeedijkproject te Weg naar Zee is woensdag gegeven. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen…

Roseline Daan nieuwe directeur Cultuur

GFC NIEUWS- Roseline Daan is de nieuwe directeur van het directoraat Cultuur, dat valt onder het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Impotent of minder…

RBTO houdt verdachte schietincident aan

GFC NIEUWS- Het Regio Bijstand Team Oost (RBTO) heeft op 19 september de 38-jarige Louise V. aangehouden en overgedragen aan de recherche van Regio Oost….

Weekend afsluiting brug over Beekhuizenweg

GFC NIEUWS- De brug over de Beekhuizenweg die leidt naar Livorno zal het komend weekeinde worden afgesloten voor herstelwerkzaamheden. Impotent of minder potent? Maak online…