Waarom niemand reageert op je sociale media-accounts (tip: het ligt niet aan jou)

Begon het je op te vallen dat er nauwelijks gereageerd wordt op je posts op sociale media? Had je al enige tijd in de gaten dat het was alsof niemand je opvattingen deelde? Het slechte nieuws: je had gelijk. Het slechtere nieuws: dat ligt niet aan jou, maar aan het medium.

Niet lang terug dook een video op die was geschoten met een verborgen camera. Op de beelden vertellen enkele (voormalige en huidige) medewerkers van Twitter hoe zij bezoekers, die niets in de gaten hebben, zullen weren van online fora.

Het doel hiervan is opvattingen die de ‘censoren’ niet zinnen, de kop in te drukken.

We’re trying to down rank it…we’re trying to get the shitty people to not show up
Olinda Hassan, Policy Manager Twitter Trust & Safety

Abhinov Vadrevu, een voormalige software engineer bij Twitter, legt uit dat de idee is dat een ‘verbannen’ gebruiker mag posten tot die een ons weegt, maar dat niemand de inhoud zal zien.

Zo iemand denkt dan dat niemand achter zijn ideeën staat, maar in werkelijkheid ziet niemand ze.

Twitter zegt dat de mensen in de video op persoonlijke titel spraken; het bedrijf doet niemand in de ban, maar onderneemt wel actie om ‘ongewenste’ accounts minder zichtbaar te maken.

De accounts komen ook minder naar boven in zoekresultaten, antwoorden en op tijdlijnen.

Wie dat wil, kan nog altijd doorklikken om op de informatie te komen.

Vooral politici reageerden bezorgd op de video. Velen van hen hadden al langere tijd het gevoel dat bedrijven als Twitter, Google, Facebook en andere partijdig en misleidend zijn.

Overige berichten