Waarom kurkuma zo gezond is voor je gewrichten ?

Dankzij de ontstekingsremmende werking kan kurkuma ook helpen om klachten van arthritis te verlichten. Het belangrijkste symptoom van artritis, de pijn in gewrichten, wordt vooral veroorzaakt door ontstekingen. De pijn word ook minder als deze ontstekingen afnemen. Bij reumatoïde artritis blijkt curcumine, het actieve bestanddeel, de pijn en de zwelling meer te verminderen dan geneesmiddelen, vaak zonder vervelende bijwerkingen.

Bij experimenten blijkt kurkuma spierpijn te verminderen of te voorkomen en spierschade sneller te herstellen. Deze spierpijn is het gevolg van ontstekingen en oxidatieve stress.

Kurkuma kan bij zoveel meer helpen. Het boost je weerstand als krachtig antioxidant.

Als natuurlijke ontstekingsremmer kan kurkuma ook een belangrijke rol spelen bij tumorgroei bij kanker en zorgt het voor een mentaal evenwicht in de hersenen. Verder zijn er tal van studies die het heilzaam effect van kurkuma bestuderen op vlak van gezonde cholesterolwaarden en bloeddruk, voorkomen van bloedstolling, hart- en bloedvaten, overgewicht, chronische vermoeidheid, Alzeimer en nog zoveel meer.

Overige berichten