Waarom je langer kan leven door niet te ontbijten en ook de middagmaaltijd over te slaan

Door de GFC Nieuws gezondheidsredactie – Het brengt vooral voor volwassenen enorme gezondheidsvoordelen met zich mee om niet te ontbijten en als het kan ook de middagmaaltijd over te slaan.

Jarenlang hebben onze grootouders en ouders ons geleerd dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd is en wij vervolgens meerdere maaltijden per dag moeten nuttigen. En wij hebben die inmiddels allang achterhaalde adviezen dan ook voor zoete koek ingeslikt. Maar al decennialang weten internationale topexperts op het gebied van voeding en gezondheid dat dit helemaal niet waar is.

Veel gezonder is het om de maaltijden per etmaal, in een korte periode te nuttigen. Personen die beweren dat een gezond mens per se moet ontbijten en 4 tot 6 maaltijden per dag moet nuttigen, lopen nog ver achter en moeten worden bijgeschoold, is de opvatting van diverse  Amerikaanse, Europese en Japanse topexperts.

Zo kan er vaker, bij voorkeur dagelijks, voor gekozen worden om in totaal 2 volwaardige gezonde maaltijden per etmaal te gebruiken, bijvoorbeeld tussen 15.00 uur en 20.00 uur. In de resterende periode per etmaal kan er alleen voldoende water worden gedronken.

Ook de Europese top verjongingsexpert Clark is van oordeel dat het inkorten van de tijden waarin men eet, enorm veel voordelen met zich kan meebrengen. Volgens Jonathan Clarke, die door internationale collegae wordt gekwalificeerd als een van s’ werelds beste experts, vergroot je met deze eetwijze de kans op een veel langer en gezonder leven. Daarenboven kunnen veel ziekten hiermee worden tegengewerkt. 

“Door lange tijd per etmaal niet te eten, komt je lichaam in een staat van autophagy. Dit supergezond mechanisme dat in werking treedt brengt talrijke voordelen met zich mee. Onder meer worden je oude lichaamscellen goed opgeruimd en wordt de aanmaak van nieuwe, jonge gezonde cellen gestimuleerd. Ook eventuele schadelijke bacteriën en virussen in het lichaam worden beter vernietigd en de aanmaak van supergezonde groeihormonen (GH) wordt sterk gestimuleerd”, is de uitleg van de topexpert.

“De Japanse wetenschapper en Nobelprijswinnaar geneeskunde Yoshinori Ohsumi heeft het mechanisme van autophagy verder uitgebreid onderzocht. Hierdoor hebben wij experts nog beter inzicht gekregen in wat wij al langer weten. Door de juiste toepassing zijn wij in staat om verschillende soorten ziekten als diabetes, doorbloedingsklachten, impotentie, dementie, Parkinson en talrijke kwalen middels voedingsadviezen beter aan te pakken. Om die reden pas ik autophagy zeer vaak met uitermate veel succes toe bij veel van mijn cliënten”.  

“Een belangrijk voordeel van autophagy is dat je chronische onmerkbare ontstekingen in het lichaam reduceert. Wetenschappelijk gerandomiseerd onderzoek wijst uit dat deze kleine ontstekingen sterk in verband staan met het ontstaan van talrijke ziekten zoals kanker, hartziekten, diabetes, reuma en nog veel meer. Door je lichaam vaker in autophagy – mode te plaatsen heb je simpelweg minder kans om ziek te worden, kan je veel kwalen bestrijden en vergroot je bovendien significant de kans om langer en gezonder te leven”, weet Clark.

“Ook voor het LDL- cholesterol en triglyceridengehalte is deze manier van eten veruit het best. Verscheidene gerandomiseerde studies hebben aangetoond dat je beide waarden met tenminste 30 procent kan verminderen. Ook heeft het mechanisme een positieve invloed op het vergroten van de zogeheten LDL – ‘particle size’, de afmeting van de LDL deeltjes. Grote LDL- deeltjes geven minder kans op ziekten dan kleine. Deze methode is dus ook uitermate gezond voor hart en bloedvaten”.

Clark zegt tot slot dat er nog talrijke voordelen zijn aan het eten binnen een beperkte tijd per etmaal, zoals preventie van kanker en het mogelijk langer overleven van deze ziekte, een beter cognitief vermogen, betere beheersing van diabetes en andere ziekten, meer spierkracht en levensvreugde.

WENST U ADVIES VAN TOPEXPERT CLARK?

Vanuit zijn secretariaat in Spanje, voorziet hij personen uit de hele wereld -ook personen uit Suriname worden geholpen- die last ondervinden van lichamelijke en cosmetische problemen van de juiste persoonsgerichte adviezen. Daarbij gaat het altijd om toepassing van de meest natuurlijke en effectieve methoden.

Het doel van het ervaren team van Clark is om wereldwijd, de meest natuurlijke en beste aanpak van cosmetische en lichamelijke klachten en ongemakken te stimuleren. Daarbij staat het bevorderen van een mooi, gezond lichaam en een gezondere leefstijl centraal.

Ook op het gebied van het bestrijden van huidvlekken, pijnklachten, kaalheid, haaruitval, acne, andere huidproblemen, impotentie en andere kwalen geeft zijn deskundig team wereldwijd met groot succes adviezen.

Aan het team van de topexpert Clarke in Spanje kan advies worden gevraagd via het Whatsapp nummer +34631289309. Dat kan in verschillende talen: het Nederlands, Engels, Spaans, Portugees en Frans.