Waarom je je kleimasker beter nooit helemaal laat opdrogen

Kleimaskers zijn al een tijdje hot in beautyland, meer bepaald voor hun reputatie om je huid diep te reinigen en komaf te maken met puistjes. Maar volgens sommigen zijn ze een absolute no-go voor gevoelige huidjes. Zo zouden alle producten die trekken aan je huid of ze uitdrogen, je huid alleen maar meer irriteren.

Maar klopt dat ook? Het enige wat iedereen fout doet met een kleimasker, is het helemaal laten opdrogen. Hoewel het strakke gevoel misschien anders doet vermoeden, is net dat niet goed voor je huid. Dat heerlijke gevoel als het masker opdroogt voelt alsof al je poriën leeggezogen worden. Maar dat is volgens deskundigen net wat zo slecht is voor je huid.

De laatste droogfase van je kleimasker zuigt het vocht uit je huid waardoor er rode vlekken kunnen ontstaan. Zeker voor mensen met een gevoelige huid kan de droogfase erg nefast zijn. Hun huid ziet er dan vaak erg vlekkerig en nog meer uitgedroogd uit. Daarom is het erg belangrijk het gezichtsmasker op het juiste moment af te spoelen.