fbpx
Waarom impotente mannen het advies krijgen om geen insectenspray te gebruiken

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE, DOOR P. PETERSON, Ph.D. – Waarom krijgen vooral mannen met erectieklachten het advies om zo ver mogelijk te blijven van insectenspray en dergelijke chemicaliën?

“Het is een veelgehoorde vraag”, zegt een expert van Constantin aan GFC Nieuws.

“Niet alleen mannen, ook vrouwen, zijn nog onvoldoende op de hoogte van de negatieve effecten die ‘endocrine disrupting chemicals’ (EDC’s) in onder andere insectenspray kunnen hebben op het menselijk lichaam”, legt de Constantin expert uit.

“Deze stoffen hebben vooral een hormoonverstorende werking en kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van talrijke gezondheidsklachten zoals een verminderd immuunsysteem, verstoorde hormoonbalans, diabetes, erectieklachten, neurologische problemen, overgewicht, laag libido, groeistoornissen en kankersoorten. Daarom zijn wij tegen het gebruik van insectenspray”.

“De hormoonverstorende chemische stoffen die ons lichaam binnenkomen via de huid, de longen en spijsvertering, komen niet alleen voor in deze spray, maar ook in bijvoorbeeld chemische bodylotions, deodorants, luchtverfrissers, geurkaarsen, chemische haarverf, haarsprays, chemische schoonmaakmiddelen, verf, lijm, pesticiden, onkruidverdelgers zoals roundup, muskietenkaars en veel soorten blikvoeding”, is de uitleg.

Hoewel het moeilijk is om contact met EDC’s in het dagelijkse leven volledig te vermijden, is het volgens de expert van Constantin van belang om toch zoveel mogelijk te proberen natuurlijke opties te gebruiken.

“Een voorbeeld is om citroensap of lemmetjessap te gebruiken als okselspray. Ook kan pure kokosolie (desnoods ontgeurde kokosolie) gebruikt worden bij een droge huid in plaats van een chemische bodylotion”.

“Een klamboe en vliegenmepper gebruiken zijn ook opties tegen muskieten en andere insecten en bij het schoonmaken van het huis kan je ook azijn gebruiken. Het werkt desinfecterend, is vetoplossend, verwijdert vlekken en haalt onaangename geuren weg. Het doel is om zo min mogelijk in contact te komen met EDC’s, die gewoon erg schadelijk kunnen zijn voor je hormoonbalans”, aldus de deskundige.

Meer gezondheidsnieuws

Spruitkool goed voor bloedvaten

GFC NIEUWS- Het British Journal of Nutrition publiceerde deze week een studie van dokter Lauren Blekkenhorst waaruit blijkt dat Spruitkool (Brusselse spruiten) de kans op…

Meer bacteriën op afstandsbediening dan wc-bril

GFC NIEUWS- Een afstandsbediening is een grote bron van bacteriën, waarschuwen wetenschappers. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op…

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Dikke mensen slanken het makkelijkste…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de…