fbpx

Waarom impotente mannen het advies krijgen om geen insectenspray te gebruiken

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE, DOOR P. PETERSON, Ph.D. – Waarom krijgen vooral mannen met erectieklachten het advies om zo ver mogelijk te blijven van insectenspray en dergelijke chemicaliën?

“Het is een veelgehoorde vraag”, zegt een expert van Constantin aan GFC Nieuws.

gemberslank facebookQ | GFC Nieuws“Niet alleen mannen, ook vrouwen, zijn nog onvoldoende op de hoogte van de negatieve effecten die ‘endocrine disrupting chemicals’ (EDC’s) in onder andere insectenspray kunnen hebben op het menselijk lichaam”, legt de Constantin expert uit.

“Deze stoffen hebben vooral een hormoonverstorende werking en kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van talrijke gezondheidsklachten zoals een verminderd immuunsysteem, verstoorde hormoonbalans, diabetes, erectieklachten, neurologische problemen, overgewicht, laag libido, groeistoornissen en kankersoorten. Daarom zijn wij tegen het gebruik van insectenspray”.

“De hormoonverstorende chemische stoffen die ons lichaam binnenkomen via de huid, de longen en spijsvertering, komen niet alleen voor in deze spray, maar ook in bijvoorbeeld chemische bodylotions, deodorants, luchtverfrissers, geurkaarsen, chemische haarverf, haarsprays, chemische schoonmaakmiddelen, verf, lijm, pesticiden, onkruidverdelgers zoals roundup, muskietenkaars en veel soorten blikvoeding”, is de uitleg.

BEKIJK OOK
Ploegendienst heeft op lange termijn negatieve gevolgen voor de gezondheid

Hoewel het moeilijk is om contact met EDC’s in het dagelijkse leven volledig te vermijden, is het volgens de expert van Constantin van belang om toch zoveel mogelijk te proberen natuurlijke opties te gebruiken.

“Een voorbeeld is om citroensap of lemmetjessap te gebruiken als okselspray. Ook kan pure kokosolie (desnoods ontgeurde kokosolie) gebruikt worden bij een droge huid in plaats van een chemische bodylotion”.

“Een klamboe en vliegenmepper gebruiken zijn ook opties tegen muskieten en andere insecten en bij het schoonmaken van het huis kan je ook azijn gebruiken. Het werkt desinfecterend, is vetoplossend, verwijdert vlekken en haalt onaangename geuren weg. Het doel is om zo min mogelijk in contact te komen met EDC’s, die gewoon erg schadelijk kunnen zijn voor je hormoonbalans”, aldus de deskundige.