fbpx

Waarom het regelmatig eten van walnoten de kans op overlijden reduceert

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Veel personen die gezondheidsbewust door het leven gaan maken er een vaste gewoonte van om walnoten aan het dagelijkse menu toe te voegen.

Maar waarom doen ze dat?

De Europese verjongingsexpert en afslankspecialist Jonathan Clarke die ook adviseur is van Constantin Foundation in Nederland, legt aan GFC Nieuws uit dat walnoten behalve diverse vitaminen, mineralen, vezels en eiwitten, ook rijk zijn aan Omega-3- en enkelvoudige vetzuren.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: Te weinig water drinken vergroot de kans op hartfalen

“Volgens de jongste wetenschappelijke studies komt er steeds meer bewijs dat deze noten beschermen tegen hartaandoeningen, waaronder ook hartritmestoornissen”.

BEKIJK OOK
Nieuw onderzoek koppelt de consumptie van rood vlees aan een 22% hoger risico op hartaandoeningen

“Uit een meta-analyse van enkele jaren terug werd er al een verband gevonden tussen het regelmatig eten van walnoten en een lagere incidentie van hart- en vaatziekten en overlijdens”, legt de topexpert uit.

Hij benadrukt dat researchers hebben kunnen vaststellen dat walnoten onder meer een positief effect hebben op het reduceren van het totaal -en  LDL- cholesterolniveau. In de volksmond wordt LDL ook wel het slechte cholesterol genoemd.

Bekijk hier alle publicaties van gezondheidsexpert Jonathan Clarke.