fbpx

Waarom Bouterse geen tweede termijn mag en kan krijgen

Er zijn meer dan gewichtige en natiebedreigende redenen waarom Desi Delano Bouterse niet herkozen kan en mag worden van de Republiek Suriname.

Enkele daarvan onderstaand aangegeven:

1. Hij is voorzitter van een godsdienstige sekte en geen politieke partij.

2. Hij is niet in staat Suriname te besturen omdat hij aanrommelt met derderangsfiguren, die op hun beurt op zoek zijn naar wat dienstbaar is aan hun eigen belang.

3. Met een besmet en een van moord verdacht verleden, beschaamt en besmeurt hij de gehele Surinaamse natie welke hij denkt te kunnen vertegenwoordigen.

4. Hij zit nog steeds vastgeroest aan zijn “dictatoriale militaire denken”.

5. Hij wekt de indruk links georiënteerd te zijn, edoch voert een beleid met kapitalistische kenmerken en dogma’s die nauwelijks zijn speciale belangen verhullen; hij neemt nooit verantwoordelijkheid en heeft steeds een risico vermijdend gedrag (a no mie), hetgeen de vooruitgang van de Republiek Suriname blokkeert.

6. Hij kan niet visionair denken. Mensen als Patrick Kensenhuys, Algoe en Kesho Gangaram Panday prijken op de DNA-kandidatenlijst, ten koste van de eigen trouwe NDP’ers, die gelukkigerwijs voor hun, de sekte inmiddels al verlaten hebben.

7. Zijn reputatie nationaal en internationaal geven hem geen moreel gezag ten opzichte van de Captains of Industries; hij wordt slechts gedoogd.

8. Hij wordt internationaal geïsoleerd, hetgeen Suriname problemen oplevert voor de goed opgebouwde relatie met de regio en andere grootmachten zoals China.(vb: zwembad Wanica i.p.v. ziekenhuis Wanica)

9. Door zijn angstige en onzekere leiding creëert hij een angstcultuur in de samenleving.

10. Vanuit het Kabinet wordt alles centraal aangestuurd; vele ministers zijn verwisseld omdat ze afgerekend werden op hun ambtelijke moed naar politieke superieuren toe. In het openbaar bestuur rekent men niet af, dat doet men in winkels en in het criminele circuit.

11. Men valt over een corruptieve en frauderende officier van justitie dat op zich erg is, maar erger is de doorgedrukte amnestiewet tegen de wil van het volk in.

11.Men denkt te weten wat ‘vernieuwing’ inhoudt en is onterecht trots op de DNA- kandidatenlijst met gebrainwashte jongeren en vrouwen die alleen het aanrecht als recht mogen hebben.

De samenleving functioneert niet ondanks de door hem verdubbelde government – take, dat als verkiezingsstunt diende en ondanks de hoge olie en goudprijzen, ondanks de Petro-Caribe deal. Vele schuldeisers kunnen niet eens betaald worden in zijn eerste regeertermijn van vijf jaren.

Nog eens vijf jaar betekent dat wij Surinamers dezelfde ellende en erger zullen oogsten.

U wilt toch geen diepe duik in een leeg zwembad nemen?

Dropati Daulatya

Overige berichten