fbpx
Facebook Pagelike Widget

Waarom beter geen valse wimpers?

Wimperextensies zijn doorgaans een slecht idee. Wimpers hebben namelijk een belangrijke functie: ze beschermen het oog tegen uitdroging en voorkomen dat fijne deeltjes in het oog belanden. Wetenschappers hebben onderzocht wanneer onze wimpers het best presteren: de ideale wimperlengte is een derde van de breedte van het oog.

De onderzoekers bestudeerden de aerodynamica van wimpers van 22 verschillende zoogdieren. Daarbij maakten ze onder meer gebruik van een windtunnel om na te gaan hoe lang de wimpers moeten zijn. Hieruit blijkt dat de ideale wimperlengte voor alle zoogdieren ongeveer hetzelfde was: een derde van de breedte van het oog.

Te lange wimpers zorgen er voor dat de luchtstroom in de richting van het oog wordt geleid, waardoor het sneller uitdroogt. Bij te korte wimpers blijft de luchtstroom boven het oog hangen, wat ook een uitdrogend effect heeft.

Meer lifestylenieuws

Nieuwe modetrend: duivelse lippen

GFC NIEUWS- Een aantal vrouwen heeft naar verluidt een nieuwe cosmetische procedure uitgeprobeerd, de zogenaamde ‘ duivelse lippen’ of ‘octopus lippen’.

Hoe stoppen met slaapmiddelen?

Na langdurig gebruik stoppen met slaap- en kalmeringsmiddelen is niet gemakkelijk: vaak komen de problemen die werden weggedrukt op dat moment in alle hevigheid weer…