fbpx

Waarnemend korpschef gaf startsein verkeersveiligheidsmaand

GFC NIEUWS- Waarnemend korpschef Roberto Prade gaf afgelopen week namens de minister van Justitie en Politie het startsein van de verkeersveiligheidsmaand.

De verkeersveiligheidsmaand duurt van 15 augustus tot en met 15 september. In deze maand zal de politie extra aandacht besteden aan de verkeersveiligheid in stad en district.

Het Korps Suriname Verkeersvrijwilliger (KVS) zal samen met de politie,extra preventie-activiteiten uitvoeren in deze maand met brede ondersteuning van het telecommunicatie bedrijf Telesur.

Dit telecombedrijf heeft stickers over verkeersveiligheid laten vervaardigen en geschonken aan het KPS en het KVS.

Deze stickers zullen verstrekt worden aan verkeersdeelnemers binnen het kader van preventie en bewustwording binnen het verkeersveiligheidsgebeuren.

BEKIJK OOK
35-jarige arbeider verongelukt in concessiegebied Balingsula

Als onderdeel van de bewustwordingscampagne mochten studenten van VOJ-scholen werkstukken schrijven over het verkeer. De winnaars mochten geldprijzen in ontvangst nemen.

De meeste verkeersslachtoffers in Suriname vallen binnen de leeftijdscategorie 15 – 34 jaar. Doodgaan in het verkeer behoort tot de 10 voornaamste doodsoorzaken in ons land.

De 5 meest voorkomende gedragingen die maken dat mensen doodgaan in het verkeer zijn:

– onoplettendheid,
– geen voorrang verlenen,
– onder invloed van alcohol deelnemen aan het verkeer,
– rijden op zodanige wijze waardoor het verkeer in gevaar is gebracht en
– overschrijding van de maximumsnelheid.