fbpx

‘Waardeloze’ SRD’s oorzaak hoge prijzen in Suriname, niet de schuld geven aan winkeliers, importeurs en Oekraïne

INGEZONDEN- Het komt de regering van Suriname nu wel heel goed uit dat er sprake is van internationaal hogere prijzen voor onder meer gas, levensmiddelen en grondstoffen.

Het valt op dat het kabinet handig misbruik maakt van de gevolgen die de oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft op het prijzenvlak.

De mensen in Suriname, die voor een groot deel helaas toch al niet goed geschoold zijn en nog minder op de hoogte zijn van de wereldontwikkelingen, vormen zo een makkelijk prooi voor misleidingsverhalen.

De realiteit is dat wij al jaren geconfronteerd worden met stijgende prijzen van winkelspullen, nutsvoorzieningen en dienstverleningen.

En dat had niets te maken met het conflict in Oost – Europa.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Surinaamse vrouwen zonder vast inkomen moeten geen kinderen krijgen, Afrikaanse toestanden liggen op de loer

Het is inderdaad zo dat bepaalde prijzen in het buitenland zijn gestegen en dat dat zorgt voor additionele verhogingen.

Maar de bron van alle ellende in Suriname moet niet uit het oog worden verloren, en dat is de waardevermindering van de Surinaamse munt.

BEKIJK OOK  Wij Surinamers blijven derderangsburgers in Nederland, tenzij je een ster bent

De regering Santokhi- Brunswijk had beloofd de wisselkoersen voor buitenlandse valuta naar beneden te brengen en heeft zich niet aan die afspraak gehouden. Integendeel!

In plaats daarvan werden de wisselkoersen juist officieel omhoog gestuwd, wat niets anders betekent dan een devaluatie van de SRD.

Het steeds de schuld geven aan winkeliers, importeurs en de oorlog is zand strooien in de ogen van het onwetend volk.

Elkeen in Suriname en daarbuiten met een beetje gezond verstand trapt niet in deze bedrogverhalen en weet dat het de ontwaarding van de Surinaamse dollar is die zorgt voor de toenemende armoede.

De SRD is simpelweg steeds in waarde gedaald ten opzichte van de euro en Amerikaanse dollar.

En dat is grotendeels de werkelijke oorzaak en reden  van de rotzooi waarin wij nu in terecht zijn gekomen.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.