fbpx
Waar blijft Carl Breeveld, de voorvechter van anti-corruptie en transparantie?

De voorzitter van DOE, Carl Breeveld, heeft regelmatig pers en media bestookt om de corruptie in Suriname aan te pakken.

Ook in DNA had hij steeds het hoogste woord over zijn strijd tegen corruptie. Hij heeft zich ook steeds een felle voorstander getoond van transparantie.

Hij was ook een grote tegenstander van de verkoop van Kersten en heeft zelfs straatacties daartegen helpen organiseren.

Ook gaat hij met zijn partij alleen de verkiezingen in. Tevens beweert hij ook normen en waarden hoog in zijn vaandel te dragen.

Heel veel bewondering voor het bovenstaande, waarvan akte.

Beste heer Breeveld, ik heb enkele zeer kritische vragen:

1. Waarom heeft u in DNA, toen de minister van Justitie en Politie het dossier over de misstanden bij het OM aan u en uw collega-DNA-leden wilde overhandigen, niet alle ter uwe dienste staande middelen gebruikt om het dossier in handen te krijgen?

2. Waarom heeft u nooit de verziekte rechterlijke macht, dat een VHP bolwerk is, in het DNA keihard aangepakt, maar slechts enkele algemene corruptie statements aan de orde gesteld?

3. Bent u ook niet van mening dat geen enkele corruptie zaak groter kan zijn dan een corruptieve en frauduleuze rechterlijke macht?

4. Waarom beste heer Breeveld, heeft u de vicepresident niet duidelijk gemaakt dat hij wel voorzitter is van de Raad van Ministers, maar dat dit gedrag van hem in het DNA, voor u onacceptabel is?

5. En waarom heeft u uw collega DNA-lid, Harris Monorath, niet op de vingers getikt en duidelijk gemaakt dat ook zijn gedrag alle perken van normen en waarden te buiten gaan?

6. Bent u ook bang om duidelijk uit te spreken dat U vraagtekens heeft bij behandelde strafzaken waarbij VHP-leden of -sympathisanten betrokken zijn en dat nader onderzoek wenselijk is?

7. Bent u als de grote voorvechter van anti-corruptie, transparantie en normen en waarden, niet erg in gebreke gebleken inzake het dossier van de minister van justitie en politie?

8. Als u een goede gastheer was geweest had U deze minister van justitie en politie toch in bescherming moeten nemen?

9. Mogen wij van u nog enige actie verwachten of blijft het bij “Veel woorden maar geen daden”?

Tenslotte:

U heeft een kans voor open doel gehad, waarom heeft u hier niets mee gedaan?

Als u de anti-corruptie voorvechter bent en een echte vent van normen en waarden, zoek nu dan ook pers en media op om aan te geven, waarom u zo stil bent en wat u van plan bent te doen.

U moet niet in algemeenheden spreken maar de durf hebben om man en paard te noemen.

Wij zien uw reactie graag tegemoet.

Ik ben benieuwd.

Orlando Samson

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.